no więc tak:
- polaka nie ma (chyba nigdy nie będzie, bo tego fonu raczej u polskich opów nie będzie)
- naprawiony SoundBug (we wcześniejszych wersjach dzwonki są bardzo cichutkie)
- problemy z multimediami (zwłaszcza z filmami 3gp)
- i mały szkopuł - nie chodzi Bis (podobno w CDMA na tym sofcie chodzi bez problemu)
Widzę temat dotyczy softu BB 8830 ale ja mam inne pytanko.... mianowicie posiadam od niedawna ten model telefonu ale rozczarowałem sie gdyż zabezpieczony jest on kodem sim-lock oraz najprawdopodobniej kodem na telefon (nie możan wejść nnawet w jego menu)
BYł by ktoś łaskawy podpowiedzieć mi czy i jak można zdjąć te blokady i czy telefon będzie działał w polskich warunkach?? Poprzednio telefon był w sieci VODAFONE.
POZDRO :p
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-10-25, 00:20
jutro posiedze jak znajde chwile nad tym polskim w tej wersji ale potzrebny bedzie ktos do testow z 8830
rozczarowałem sie gdyż zabezpieczony jest on kodem sim-lock oraz najprawdopodobniej kodem na telefon (nie możan wejść nnawet w jego menu)
kup sobie lepiej legalny telefon - to odwrotna sytuacja zgubiłem telefon i nie jestem z niego zadowolony ................................................. bo nie mogę go znaleźć.
wydaje mi się, że chodzi Ci o zwykły kod na telefon ustanowiony przez poprzedniego użytkownika - jeżeli tak to była o tym mowa mnóstwo razy, a mianowicie po 10 błędnie wpisanych kodach telefon się zresetuje i wyczyści pamięć a następnie poprosi Cię o ustalenie nowego hasła
Dawidivan napisał/a
czy telefon będzie działał w polskich warunkach?
jezeli posiada slot na kartę sim to oczywiście
Dawidivan napisał/a
jak można zdjąć te blokady
co do simlocka to także wiele razy poruszana na forum kwestia - za pomocą kodu zakupionego w sklepie Lukasa eblackberry lub na ebay
Hmm no dobrze więc dam taką ripostę- mianowicie telefon jest z USA (w sieci Vodafone) a kody na e-bay'u są z Vodafone UK. (a jak skonsultowałem sie z jednym z forumowiczów jego zdaniem nie można usuwac sim-locków na ten model telefonu pochodzącego z USA....
Mam jeszcze pytanie na temat tego czy można kod ustawiony na telefon usunąć bez konieczności czyszczenia całej pamieci oraz pytanie do LUKASA czy pomógłby mi w sprawie usunięcia tych dwóch zabezpieczeń, bo bez zdjętego kodu na telefon nie mam żadnego pola do działania (chociazby wpisanie sim-locka)
piotrjub napisał/a
kup sobie lepiej legalny telefon - to odwrotna sytuacja zgubiłem telefon i nie jestem z niego zadowolony ................................................. bo nie mogę go znaleźć.
jak chcesz się użalać to nie nie jest to forum do tego
Dawidivan, Podczas wpiswyania kodu do zdjęcia simlocka nie jest wymagane wyczyszczenie telefonu natomiast nie ma innej możliwosci jak wpisanie 10 razy błędnego hasła do telefonu po którym zostanie wyczyszczony telefon.
Dobrze więc wyczyszczę jeżynkę, jakoś na własna rękę spróbuje wgrać OS-a.
Lukas w jaki sposób (jeśli mogę) kupić od ciebie kod sim-lock??
ktoś tu nadmienił o twojej stronie internetowej jeśli możesz podaj link.
....i jak narazie dziękuje za dotychczasowe informacje
Dobrze więc wyczyszczę jeżynkę, jakoś na własna rękę spróbuje wgrać OS-a.
Lukas w jaki sposób (jeśli mogę) kupić od ciebie kod sim-lock??
ktoś tu nadmienił o twojej stronie internetowej jeśli możesz podaj link.
....i jak narazie dziękuje za dotychczasowe informacje
Samo wgranie OS'a nie wyczysci jezynki
Wybacz no ale zyby nie widzec reklamy z odnosnikiem do strony to trzeba byc naprawde wybitnie uzdolnionym hehe ale bez obrazy looknij dobrze na strone glowna forum ;p
_________________ BlackBerry 8310 Curve OS v4.5.0.93 PL
No Lock + 4GB SDHC
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum