_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Dzisiaj zauwazylem kolejny shit zwiazany z nowym systemem. Wszystkie wydarzenia calodzienne np. urodziny, imieniny zmienil mi na wydarzenia trwajace dobe, ale... od 22 dnia wlasciwego do 22 dnia nastepnego... W zwiazku z tym teraz urodziny w kalendarzu trwaja 2 dni;) Mam automatyczna synchronizacje w dwie strony i tym samym wszystkie te wpisy zmienily sie w outlooku. Teraz mam niezy b..... Tego sie nie sponiedziewalem...
[ Dodano: 2008-08-01, 19:59 ]
i jeszcze jedna ciekawostka... W usludze BIS mam zarejestrowane konto gmail, gdy wysylalem wiadomosc z BB, to kopia ladowala w elementach wyslanych skrzynki na gmail-u. Mialem tez zalozony filtr, bo maile wysylane sie dublowaly (mail wyslany przychodzil jako nowy mail na BB). Po zalozeniu filtra problem zniknal
PO INSTALACJI SOFTU OFICJAlNEGO nie mam kopi maili w wyslanych elementach:( Moze cos zle zrobilem? (wyslalem ponownie rejestr uslug - nic nie dalo). Wykasowalem filtr, bo w takim przypadku nic on nie daje...
Ktos ma pomysl co sie stalo?
pozdrawiam
Używam od dłuższego czasu:
4.5.0.55 PL 2.7.0.68 [OFICJALNY]
Applications: 4.5.0.44
Software Platform: 2.7.0.61
i jak na razie zauważyłem tylko problem z ustawieniami MMSu a konkretniej w ustawieniach nie da się wejść do opcji "MMS".
Od tygodnia mam nówkę 8800. Zainstalowałem OS 4.5.0.55 PL 2.7.0.68 [OFICJALNY] i Desktop Managera w wersji 4.5. Niestety nie mogę zainstalować w paletce ani żadnych aplikacji, ani tematów. Pojawia się komunikat, że nie ma żadnych aplikacji do instalacji.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
We wcześniejszych postach sygnalizowaliście kłopoty z automatycznym włączaniem się - u mnie to działa, ale nie mogę w ogóle skonfigurować MMSów.
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-09-02, 21:34
franczak88 napisał/a
A z czym chcesz to sparować?
DAj link do 4.5.0.75 chętnie skorzystamy
Z czymkolwiek.... wlaczam w 8800 enable bluetooth, i sie wyswietla komunikat "enabling bluetooth" ... i tak w wieczność ... bluetooth sie nie wlacza ...
Wysłany: 2008-09-02, 21:44
Ze starym softem Bluetooth działał ... ale po ugradzie juz nie ...
Menu mam po ang. bo nie lubie polskich tlumaczen, a w kazdym urzadzeniu jest inaczej, ang. mam w kompie, ang. programy, telefony i wszystko co mozliwe.
Aaa, wlasnie reset ... probowalem tylko wylaczenie terminala (przez wyjecie baterii bo inaczej sie nie da)...
Wysłany: 2008-09-02, 21:57
franczak88 napisał/a
ALT+shift+enter
Co to ma dac? Nic sie nie dzieje.
Zaden master reset ani nic nie pomoglo ... powrot do starego OSa chyba pozostaje ...
[ Dodano: 2008-09-02, 23:15 ]
i nic ... dalej to samo, nawet przy 4.2.1.101 ... OS jaki byl to 4.2.1.19 chyba ...
[ Dodano: 2008-09-03, 01:14 ]
i udalo sie, wrzucilem 4.2.1.68 z Ery ... tym razem zrobilem przez desktop manager'a, z tym usuwaniem pliku vendor ... czyzby w tym tkwil problem z moimi poprzednimi instalacjami OS'a ? (robilem prosto przez instalke) ...
... nawet nie probuje robic upgrade'u do 4.5 , na razie.
[ Dodano: 2008-09-03, 02:30 ]
No widac, ze moj egzemplarz nie przyjmuje dobrze 4.5.x (wrzucilem metodą vendor + desktop manager).
Teraz idzie 4.2.1.90 z Orange Poland.
Tomek
[ Dodano: 2008-09-03, 10:16 ]
no ładnie cacy, ale nie ma Browsera, udalo sie zainstalować Opere i jest gut.
ale dalej problem z wysylaniem emaili ... chyba pozostaje Logic Mail ... ale dziwne bo zanim udalo mi sie wyslac/otrzymac SMS'a to opcja wysylania emaili była ... coś się deaktywowało ?
Tomek
[ Dodano: 2008-09-03, 15:19 ]
no ostatecznie wrzucilem 4.2.1.101, i jest Browser, dziala Bluetooth, jeszcze wrzucic LogiMail i jest OK.
Tomek
[ Dodano: 2008-09-03, 18:55 ]
boze jaka paranoja ... Browser zniknął ... na szczescie jest jescze Opera.
_________________ BlackBerry 8800 OS 4.2.1.101
osin
Wysłany: 2008-09-12, 10:01
Witam, mam pytanko co jest z upgradem os w sieci ERA mamy bb właśnie od nich ale ani jako ERA ani jako T-Mobile Polska nie ma o nich wzmianki - to firmowy sprzęt i wolałbym go nie wysyłać do serwisu po jakimś fuck-up'ie. Czy istnieje możliwość zrobienia backupu aktualnej wersji zainstalowanej na urządzeniu - oraz czy trzeba go jeszcze raz aktywować na serwerze. pozdrawiam, Osin
Możesz spokojnie ugradować, nie tracisz gwarancji w erze. Przy upgrade automatycznie jest robiony backup danych i aplikacji do pliku, więc ewentualnie jak by poszło coś nie tak możesz wgrać poprzednią wersję softu i przywrócić dane z backupu. Koniecznie użyj Desktop Managera 4.3 lub nowszego, najlepiej 4.6. Bo 4.2 kasuje plik z backupem po zrobieniu upgrada. Potrzebna będzie ponowna aktywacja.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Ja muszę przyznać że mój 8800 bez problemów działa teraz na sofcie 4.5 oficjalnym, nie wiesza się, ma działającego browsera, mms, itd. jak na razie nie narzekam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum