apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-06-13, 21:45
pewnie dlatego ze to bety to maja wieksze cyfry nie kazda beta staje sie releasem danego operatora ;) pozatym to nie tak ze wychodzi beta i za 2 dni operator np z niemiec ma release z takim samym nr to trwa troche i dlatego maja nizsze nr niz bety
pozatym kto probowal to zainstalowac na bete z nr 37 np Ja probowalem to nic nie zmienilo mi z softem;)tylko jakies pojedyncze skladniki ktore doinstalowywalem
BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-06-20, 09:11 OS
Cześć,
Mam małe pytanie. :)
Po zainstalowaniu oficjalnego OS-a ze strony vodafone.de nie można wejść na stronę mobile.glackberry.com ani np ściągnąć aplikacji tellme.com. Puste ekrany. Zresztą dzieje się tak z innymi stronami również. Co może być przyczyną tego?
Czyżby RIM był jeszcze w fazie testów do softu 4.5?
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-06-23, 13:08
gagciobb napisał/a
mobile.glackberry.com
No na Glackberry to raczej nie wejdziesz ;)
Ja nie mam problemów na OS 4.5.42 z mobile.blackberry.com
Czy danego dnia te strony były czynne? Czasami RIM zawiesza mobile.blackberry.com z powodu aktualizacji softu na serwerach.
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
apol
BlackBerry: 8120
A propos wersji z tego linku - radzę usunąć Quincy (czyli odmianę Wielkiego Brata wg RIM) przed aktualizacją jeżyny - chyba że ktoś lubi informować RIM o wszystkim...
P.S.
nie wiem, czy gdzieś o tym nie było na forum, to nie rozwijam tematu za bardzo
w razie W - linki:
PinStack BlackberryForums
Nie było o tym na forum, jednak ja zaraz po aktualizacji po prostu wyłączyłem quincy i bugreport. Więc też nie ma co wpadać w panikę jak koledzy z zagranicznych forów.
Wiecie co? Ja to się chyba powstrzymam od tej najnowszej wersji. Nie mam czasu na wywalanie tych aplikacji debugujących
hmmm... Nie jest to jakoś szalenie czasochłonne (dwa ruchy więcej myszą... ;)) pod warunkiem, że wiesz, że w wersji, którą zasysasz, czai się ów kontrowersyjny zonk (jak nie wiesz - zanim wyłączysz z poziomu świeżo upgradowanego terminala, może już zdążyć wysłać swój 'pamiętniczek') :)
Na przyszłość - warto sprawdzić panel sterowania po instalacji bety pod kątem RIM Internal Apps itd...
Się człowiek uczy na błędach...
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-07-04, 10:09
pharmet napisał/a
Domel napisał/a
Wiecie co? Ja to si? chyba powstrzymam od tej najnowszej wersji. Nie mam czasu na wywalanie tych aplikacji debuguj?cych
hmmm... Nie jest to jako? szalenie czasoch?onne (dwa ruchy wi?cej mysz?... ;)) pod warunkiem, ?e wiesz, ?e w wersji, któr? zasysasz, czai si? ów kontrowersyjny zonk (jak nie wiesz - zanim wy??czysz z poziomu ?wie?o upgradowanego terminala, mo?e ju? zd??y? wys?a? swój 'pami?tniczek') :)
Na przysz?o?? - warto sprawdzi? panel sterowania po instalacji bety pod k?tem RIM Internal Apps itd...
Si? cz?owiek uczy na b??dach...
A da rade podczas instalacji nowego os odznaczyc instalacje tych komponentow?
Sam bym sprawdzil, ale jestem na urlopie, wiec odpoczywam od kompa ;)
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
A da rade podczas instalacji nowego os odznaczyc instalacje tych komponentow?
Sam bym sprawdzil, ale jestem na urlopie, wiec odpoczywam od kompa ;)
Tak - po zainstalowaniu na kompie bb Device Manager z najnowszą betą- zanim odpalisz DM i podepniesz jeżynę celem jej aktualizacji - wystarczy sprawdzić w Panelu Sterowania => "Dodaj/usuń programy", czy wśród zainstalowanych na kompie aplikacji na liście jest też "RIM Internal Apps for Blackberry OS Version 4.5" (czy coś w podobie - nie zapisałem dokładnej nazwy tego, co miałem u mnie) - jeśli jest - należy ją z tego poziomu usunąć (odinstalować) - dopiero po tej operacji odpalić DM i podłączyć jeżynę - i Szpieg z RIMu nie zostanie zainstalowany wraz z nowym OS :)
Z poziomu DM możliwe, że też się da odznaczyć instalację przy aktualizacji OS terminala - ale nie próbowałem - to się nie wypowiadam... Sposób z odinstalowaniem przez "Dodaj/Usuń Programy" wydaje mi się zdecydowanie prostszy...
W razie czego, jakbyś chciał grzebać przez DM w opcjach aktualizacji bbOS, u mnie były to moduły:
net_rim_quincy
net_rim_quincy_ui
net_rim_quincy_config_std
net_rim_quincy_reports_new
net_rim_quincy_bugreport
net_rim_quincy_speech_icon
net_rim_batterylog
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum