BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-07-18, 07:39
viking napisał/a
I jak? Kto? zapuszcza? ten soft 4.5.0.52 PL 2.7.0.66? Jakie zmiany ewentualnie niesie instalacja tej wersji?
Od wczoraj na tym jade i jedyne co mi si? rzucilo w oczy to odrobine chyba szybciej chodzi przegladarka. Poza tym nie zauwazylem zmian.
Polecam 4.5.0.52 + HTML
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Eeee. Sorki za pytanie laika. Ale ten "+ HTML" to tak sam z siebie zależny od wersji OS na terminalu? Wydawało mi się, że to zależy od operatora czy maile w wersji HTML przychodzą. Jeśli źle napisałem, to proszę o poprawkę.
Wysłany: 2008-07-18, 11:32
viking napisał/a
Eeee. Sorki za pytanie laika. Ale ten + HTML to tak sam z siebie zależny od wersji OS na terminalu? Wydawało mi się, że to zależy od operatora czy maile w wersji HTML przychodzą. Jeśli źle napisałem, to proszę o poprawkę.
Dla wersji BIS wystarczy OS4.5, bo wszyscy operatorzy już mają nową wersję serwerów obsługujących HTML view, dla wersji BES jest modyfikacja którą opisałem w dziale BESAdmin lub ServicePack 6 który dzisiaj wyszedł na świat.
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Hymmm... Siadłem i w końcu się zaktualizaowal. Wygląda przecudnie. Zmieniła się czcionka, doszła możliwość nagrywania wideo i notatek głosowych, ale ni jak nie chcą przychodzić maile w wersji HTML. Chyba w erze nie ma tej opcji. Zresztą z tego co wiem BIS w ERA jest w wersi 2.4. Ale i tak soft mi się podoba. :)
No to sam nie wiem. A czy Blackberry Unite cos mógł namieszać w tej kwestii?? Zainstalowałem raz i pomieszalem troszkę, ale odinstalowalem go, bo jakos nie za bardzo zrozumialem zasadę działania. Jeśli tak, to co zrobić, żeby znowu wszystko zaczęło działac jak wcześniej?
Właśnie przeleciałem wszystkie znane mi ustawienia BB. I niestety nie znalazlem nigdzie opcji "html view". :( Nawet po otwarciu skrzynki i wejściu w opcje nie mam takiego czegoś, nie mam też po otwarciu wiadomości. :(
Gdzie tego szukać?
Edit: 00:40
Z ciekawostek zerknąlem waśnie w zakładkę stan usług. I w "usługa Blackberry Internet Service - połączenie:... widnieje info niepodłączony. Dlaczego. maile przychodzą do mnie bez problemu.
Ostatnio zmieniony przez viking 2008-07-18, 23:40, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-07-18, 23:38
viking napisał/a
hymmm...
W?a?nie przelecia?em wszystkie znane mi ustawienia BB. I niestety nie znalazlem nigdzie opcji html view. :( Nawet po otwarciu skrzynki i wej?ciu w opcje nie mam takiego czego?, nie mam te? po otwarciu wiadomo?ci. :(
Gdzie tego szuka??
Wiadomosci > Menu > ustawienia poczty e-mail > Wlacz poczte elektroniczna w formacie html
Je?li nie to to sprobuj wyslac ponownie service booki z era.blackberry.com i puscic hard reset (najlepiej wyjac i wlozyc baterie).
Odnosnie OS4.5 dla ery bo taki mnie interesuje finalny wiec narazie czekam jeszcze, (a moze nie powinienem juz czekac? jakies za przeciw ktos moze podac bo tego w poprzednich postach sie nie doczytalem czy warto jeszcze poczekac) patrzylem na stronie RIM w dziale download gdy z listy operatorow wybiera sie T-Mobile Poland wyskakuje ekran logowaia i jest to strona t-mobile. Przy Plusie i Orange nie ma nic takiego jest normalna lista z ktorej mozna wybrac telefon i mozna sciagnac soft. Pytanie w zwiazku z tym gdzie jest rejstracja aby mozna sie tam bylo dostac?
Odnosnie OS4.5 dla ery bo taki mnie interesuje finalny wiec narazie czekam jeszcze, (a moze nie powinienem juz czekac? jakies za przeciw ktos moze podac bo tego w poprzednich postach sie nie doczytalem czy warto jeszcze poczekac)
Możesz spokojnie wgrywac soft podany w pierwszym poście. Zrobiłem to na swoim 8310. Też mam BIS w erze i szczerze powiem, że nie mam jak dotąd problrmów ze swoim terminalem. Działa szybko, stabilnie i dostal pare bajerów których wczesniej nie było (maile HTML, mozliwość nagrywania klipów video, dyktafon). Szczerze polecam, soft bezpieczny.
Wysłany: 2008-07-24, 09:52
chesti napisał/a
Odnosnie OS4.5 dla ery bo taki mnie interesuje finalny wiec narazie czekam jeszcze, (a moze nie powinienem juz czekac? jakies za przeciw ktos moze podac bo tego w poprzednich postach sie nie doczytalem czy warto jeszcze poczekac) patrzylem na stronie RIM w dziale download gdy z listy operatorow wybiera sie T-Mobile Poland wyskakuje ekran logowaia i jest to strona t-mobile. Przy Plusie i Orange nie ma nic takiego jest normalna lista z ktorej mozna wybrac telefon i mozna sciagnac soft. Pytanie w zwiazku z tym gdzie jest rejstracja aby mozna sie tam bylo dostac?
Jaki aparacik Cię interesuje?
Poniżej masz linki do przeszukiwania stron RIMa dla różnych urządzeń
8300 8310 8320 8700 8100
Możesz spokojnie wgrywac soft podany w pierwszym poście. Zrobiłem to na swoim 8310. Też mam BIS w erze i szczerze powiem, że nie mam jak dotąd problrmów ze swoim terminalem. Działa szybko, stabilnie i dostal pare bajerów których wczesniej nie było (maile HTML, mozliwość nagrywania klipów video, dyktafon). Szczerze polecam, soft bezpieczny.
Ja mam w erze BES i BIS i też śmiga.
Tylko pamiętaj, żeby po instalacji oprogramowania u siebie na komputerze usunąć z C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader\ plik vendor.xml :)
Ja mam w erze BES i BIS i też śmiga.
Tylko pamiętaj, żeby po instalacji oprogramowania u siebie na komputerze usunąć z C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader\ plik vendor.xml :)
Dzieki. Nie trzeba bylo calej tej listy przeklejac :) kolo nickname mam wypisane ze mam 8310 ale dodam jeszcze do stopki. W takim razie w najblizszym czasie wgram nowy soft. A powracajac do pytania o dostepnosc softu na stronie RIM`u i przekierowanie na strone T-Mobile jak to z tym jest? Pytam bardziej z ciekawosci co era wraz z rimem zakombinowala niz zebym konkretnie sie upieral na pobranie softu z tamtad.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum