BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-05-06, 07:35
Noko83,
Napisz czy zainstalowales, jak smiga i wszystko
Jestescie starymi wyjadaczami wiec pomecze was pytaniami troche ;]
1. Duzo wody musi uplynac od wersji beta do oficjalnej ?
2. Jak to bylo z poprzednimi wersjami ? Bety mialy duzo error'ow itp ?
Oooo sam sobie troche znalazlem ;]
Cytat
If you have a BlackBerry Pearl 8100 or BlackBerry 8800, you'll get:
• Spell check (H)
• BlackBerry Maps with Points of Interest (H)
• Improved media player with playlist support and automatic playlist generation (H)
• Voice note recording (H)
• Streaming support for YouTube and Sling Player (H)
• Bluetooth stereo music (H)
• Microsoft Office document editing with DocumentsToGo (H)
• Native format attachment downloading (S)
• HTML e-mails (S)
• Over-the-air device upgrades (S)
• Free/busy calendar lookup (S)
• Searching the server for old e-mail messages (S)
If you have a BlackBerry Pearl 8130, you'll get:
• Automatic playlist generation in the media player (H)
• HTML e-mails (S)
If you have any BlackBerry Curve or the BlackBerry 8820 or 8830, you'll get:
• Improved media player with playlist support and automatic playlist generation (H)
• Video recording on Curve models (H)
• Streaming support for YouTube and Sling Player (H)
• HTML e-mails (S)
If you have a BlackBerry 8700 or 8703e, you'll get:
• Spell check (H)
• New pictures and ringtones applications (H)
• HTML e-mails (S)
If you have an older BlackBerry, maybe it's time to upgrade!
Właśnie zainstalowałem no i system wydaje mi się działać wolniej, notatki głosowe działają, brak ikony map ( a także brak informacji do usunięcia z pliku LBS.alx - wg instrukcji zamieszczonej na forum ), documents to go nie chce otworzyć mi pliku wordowego zapisanego w pamięci terminala. Narazie tyle
zapraszam do testów Pozdrawiam
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-05-06, 13:11
Uuuuuu hu hu hu hu.
Czyli Beta werszyn pelna para :]
To przypomina mi sytuacje kiedy swego czasu kupilem na "placu" gre Driver 1 na PlayStation1 i ciagle zacinala sie na ekranie z ladowaniem na samym poczatku ... tez byla Beta
To tak oftopem malym
A co do wersji nie beta to wyczytalem dzisiaj, na ktoryms z zagranicznych forow, ze soft 4.5.xxx trafi do operatorow na przelomie stycznia i lutego br., oni przetestuja go i po jakichs ok 2 miesiacach trafi on do nas, to nam daje ... yyy ... poczatek czerwca ?
_________________ HTC Touch Dual /+Kingston 4GB/
*
Poproszę skrzynkę wódki i dwie oranżady.
W Opcjach SMS mam teraz zagadkowe ustawienie "Sieć" z możliwymi CS/pref CS/ pref PS/PS
Wie ktoś o co dokładnie chodzi?
Bo sobie wygooglałem że to Circuit Switching oraz Packet Swithing, tyle że nic mnie to nie mówi w kontekście BB i polskich realiów...
Zniknął wreszcie paskudny bug etykiety "Spisu po%$czeń" z głównego ekranu... :)
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-07, 15:23
RBuzz napisał/a
W Opcjach SMS mam teraz zagadkowe ustawienie Sieć z możliwymi CS/pref CS/ pref PS/PS
Wie ktoś o co dokładnie chodzi?
Bo sobie wygooglałem że to Circuit Switching oraz Packet Swithing, tyle że nic mnie to nie mówi w kontekście BB i polskich realiów...
Komutacja pakietów (ang. packet switching) jest to czynność polegająca na wyborze trasy i przekazywaniu danych za pomocą zaadresowanych pakietów w taki sposób, aby kanał był zajęty jedynie podczas transmisji pakietu, a po jej zakończeniu – udostępniony do transmisji pakietu następnego.
Komutacja łączy (ang. circuit switching) jest to czynność polegająca na połączeniu (na żądanie) dwóch lub większej liczby urządzeń końcowych i umożliwieniu im wyłącznego użycia łącza aż do przerwania połączenia.
i trochę za pckurierem (fragment):
...różny sposób naliczania opłat za połączenie dla dwóch dostępnych na rynku technologii - komutacji kanałów (circuit switching) oraz komutacji pakietów (packet switching); w pierwszej, znanej np. z sieci GSM, opłaty naliczane są za czas połączenia, w drugiej - dotyczą rzeczywiście przesłanych danych; rynek skłania się ku drugiemu rozwiązaniu (np. sieci GPRS), ale nie została przesądzona sprawa opłat za ruch głosowy...
Jak by co to też to wygoglowałem (ale może trochę rozjaśni).
Jak by co to też to wygoglowałem (ale może trochę rozjaśni)
Mnie zabrakło słowa-klucza "komutacja" :)
I tak za sukces uważam odkrycie "circuit"-a, bo ktoś w necie walnął teksta, że chodzi o "channel switching"
Podsumowując, jest to dobrze znana z poprzednich OS-ów opcja wysyłania SMS via GPRS/CSD - tylko tak "uczenie" zakamuflowana. Człowiek się uczy całe życie...
Dzięki, porhinio.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Z tego co pamiętam z wykładów z telekomunikacji to tak na chłopski rozum to komutacja pakietów jest gdy płacimy za pobrane/wysłane pakiety czyli dane, a komutacja łącza to za czas wykorzystany za pobrane bądź wysłane dane.
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-09, 08:19
Oj, z tym bym uważał, tak jak nie instalujemy na 8707 np. OS 4.2 przeznaczonego dla 8700.
8707 w przeciwieństwie do 8700 pracuje również w UMTS (za to nie obsługuje EGDE, w przeciwieństwie do 8700). Choć z drugiej strony poza UMTS są identyczne.
Swoją drogą - ciekawym jest, iż znajdziemy sporo informacji w sieci, że w ogóle 4.5 nie wyjdzie na 8707, pytanie czemu i ile w tym prawdy ?
pzdr.
Kiedyś próbowałem wgrać soft z 8707 na 8700 i ie wykrywało mi go nawet jako aktualizacji, a także po odpaleniu app loadera także wątpię by można było wgrać ten soft na 8707.
czytałem kiedyś na forach blackberry że da się instalować soft z 8700 do 8707, sam nie próbowałem bo nie mam po co.
pytam z ciekawości bo dziwne mi się wydaję, że os 4.5 nie będzie dostępny na 8707
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum