U mnie wystapil nastepujacy problem po instalacji softu 4.5 i za bardzo nie wiem jak to obejsc - po instalacji i uruchomieniu telefonu nie chce polaczyc mi sie z siecia (Play) - widzi karte sim o czym swiadczy dodatkowy element w menu (Play) ale nie chce polaczyc sie z jej siecia. W momencie wlaczenia zamiast zasiegu mam tylko napis SOS. Dziwne tez jest to ze po wlaczeniu telefon nie pyta w ogole o PIN karty. Probowalem juz ustawiac jakos recznie siec ale niestety tez nie zadzialalo. Co ciekawe, ten sam soft dziala idealnie z karta ery.
Czy ktos wie moze czy jest jakis sposob zeby i Play zadzialal poprawnie?
Pozdrawiam
Ściągnąłem OS z linku istniejącego w poście RBuzza, działa wg mnie bardzo płynnie i stabilnie. Zauważyłem że po update i resecie(wyjęcie baterii) jeszcze lepiej. Poza tym nie mam tego komunikatu na wyświetlaczu typu: odmowa transmisji danych", jest logo Era i na górze w rogu napis edge przy wskaźniku zasięgu. Menu wg mnie ładniejsze, bardziej rozbudowane A jak u Was ten soft?
Nie, ale może dlatego że w ogóle nie korzystam z MMS, chyba że w formie skrótu "Możesz Mi Skoczyć" po piwo...
[ Dodano: 2008-07-29, 11:54 ]
Długo to się tym *.52 nie nacieszyłem, bo już jest wersja 72...
https://www.blackberry.co...23F7A83B1AC75B4
Coś ci Rumuni bardzo na czasie, pewnie protekcja Vlada Palownika...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie ma tam tego nowego softu o którym piszesz...może ja nie widzę:(
Jest tylko *.52, ale u mnie tak jak pisałem, po update jest problem z menu MMS.
Nie mogę do niego wejść, po downgrade do ostatniego*.42 wszystko wraca do normy.
Sprawdziłbyś tą opcję u siebie?
U mnie niestety nie:(
Jak chcę wejść w funkcję MMS w opcjach, to mam tylko możliwość wyboru: zawsze, nigdy, tylko sieć przypisana. Wychodzi na to że OS 4.5.0.42 jest najbardziej stabilny u mnie, a wg informacji miała być beta...
Czy w czasie upgrade OS zmieniałeś coś w instalatorze?
Jaki miałeś ostatni OS?
Jak myślicie co powinienem jeszcze zrobić?
to mam tylko możliwość wyboru: zawsze, nigdy, tylko sieć przypisana
W "Odbiorze multimediów" tylko takie opcje są dostępne. No i "odbieranie automatyczne". Spróbuję to rozgryźć. Zawsze mam najnowszego OS-a.
Powinieneś przestać wydawać pieniądze na głupoty (MMS)
[ Dodano: 2008-07-30, 09:40 ]
Sprawdziłem, działa u mnie bez zarzutu.
Zrób mu wipe i reset to factory. A może to IT policy?
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum