Używam tej bety 4.5 już dwa tygodnie i wygląda na to, że im dłużej siedzi na moim BB, tym lepiej pracuje ;)
Na początku muliło, teraz śmiga - może któryś z kolei restart coś poukładał inaczej...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Zauwazylem ze zniknela opcja wysylania obrazkow (MMS) bedąc w przegladarce internetowej, nie mozna tez zapisac obrazkow.
_________________ -----------
Maciek
E9287
BlackBerry: 8700c
Wysłany: 2008-05-22, 22:31
hej, mam od wczoraj telefon bb, wczesniej nie mialam z nimi wogole stycznosci. prosze wiec o wyrozumialosc ;) zainstalowalam juz DM i poczytalam troche forum. Rozumiem ze do transferu plikow z komputera do bb potrzebuj media manager.. gdzie jest ta aplikacja? czy sciaga sie ja dodatkowo czy jest gdzies a ja nie moge jej znalezc? podlaczam telefon przez USB do komputera i wyeitlaja mi sie opcje desktop mgr'a ale nie ma zadnych zwiazanych z mediami. prosze o pomoc!!!
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-23, 05:47
E9287 napisał/a
hej, mam od wczoraj telefon bb, wczesniej nie mialam z nimi wogole stycznosci. prosze wiec o wyrozumialosc ;) zainstalowalam juz DM i poczytalam troche forum. Rozumiem ze do transferu plikow z komputera do bb potrzebuj media manager.. gdzie jest ta aplikacja? czy sciaga sie ja dodatkowo czy jest gdzies a ja nie moge jej znalezc? podlaczam telefon przez USB do komputera i wyeitlaja mi sie opcje desktop mgr'a ale nie ma zadnych zwiazanych z mediami. prosze o pomoc!!!
Co prawda jest to mały offtop ale niech tam:
1. Po pierwsze, aby korzystać z Media Managera musisz mieć na swojej 8700-tce OS wyższy niż 4.2. (ale rozumiem, że jak zadajesz pytanie w tym wątku do masz już nawet 4.5)
2. Media Manager winien być wbudowany w DM, ściągnij najnowszego ze strony RIMu:
http://www.bbpolska.org/desktop-manager-vt283.htm
aczkolwiek zdarzają się sytuacje kiedy po instalacji DM na komputerze faktycznie nie ma opcji "Media Managera", ja dla przykładu w DM 4.3 nie miałem ikony MM a po zejściu na DM 4.2 pojawiła się (w podanym linku forumowicz JKL rozwiązał sprytnie problem).
Ja tam za bardzo nie eksploruję możliwości z wielkim zapałem, bo czasu nie mam na to. W użytkowaniu jak dla mnie nie różni się od .37, generalnie stabilny i jak zauważył Hoder wykrzykniki już nie wk..., irytują na ekranie wiadomości
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nowa wersja jest super. Mam w firmie w sumie ponad 60 terminali BB i jak narazie na 2 BB8700g zainstalowane 4.5 beta. I śmiaga. Mam też kilka 8800 i nawet jednego rodzynka PERL :) Ogólnie 8700 z versją 4.5 działa bardzo stabilnie, nawet bbCorector działa (szkoda że nie na polski język) ale myślę że pokuszę się o postawienie serwera do bbcorectora. Jak narazie nie zauważyłem żadnych problemów.
Tak w skrócie to w telefonie wpisujemy alt+eace sprawdzamy jaki mamy VENDOR ID
zapamiętujemy go, edytujemy plik Blackberry.alx i szukamy w tym pliku _vendorID=
i zmieniamy na swoje. Po odpaleniu Desktop Menager'a poinformuje że jest aktualizacja.
Przemieli to i tematy powinny się pokazać :)
_________________ BB 8100 (o2), Nokia N95-8GB
Ostatnio zmieniony przez roberto231 2008-06-19, 19:50, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum