Bo za wilgotno. Weź człowieku sprecyzuj, komunikat błędu podaj choćby.
Wiele starych aplikacji nie bangla na nowym OS-ie, jeśli to konwerty to zwykle ponowna konwersja z nowym JDE rozwiązuje problem, jeśli nie to zostaje czekać na nowszą wersję.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
BlackBerry: 8100
PIN: 2054C84B
Wysłany: 2008-08-06, 10:59
To nie konwerty tylko normalne .jary. Wyeksportowałem chyba z 5 wersji z jazdy.net i recepta: wersja 3.0 beta bez obrazków, max 15 linii zaznaczonych - wtedy działa. W innych przypadkach błędy są różne.
Zatem czekam, bo ColorPearl ważna sprawa :D A jego wersja jest nadal tylko jedna.
Kończąc moją wypowiedź w sprawie zamulającego OS'a 55 stwierdzam, że żywotność baterii wróciła do normy i esy się nie kasują samoczynnie co potwierdza moją teorię o tym, że procek był zajęty przetwarzaniem jakiegoś procesu(związanego z aplikacją "mapy")i przy tym wykorzystywał większość pamięci co skutkowało zwiększonym poborem mocy i brakiem miejsca na wiadomości.
Podsumowując: jeśli 4.5.0.55 zamula należy usunąć mapy.
ja tylko na chwilke Otóz mój BB sprawuje się wyśmienicie, ale z racji tego że aplikacji BB Maps nie da sie uruchomic bo są ukryte czy coś tam, to postanowiłem je wykasować. W efekcie tejże czynności, przybyło kilka kolobajtów więcej i BB chodzi znacznie (w moim odczuciu) szybciej.
Wysłany: 2008-08-10, 13:27
69 - wezmę się za to, bo mi ta dioda nadal nie działa...
Druga sprawa - pamięć SMS - coś dziwnie wycięło mi SMSy od maja do lipca :( Ile BB trzymie SMSów? Myślałem, że do oporu. Kasuje jak pamięci braknie czy jak? Chciałem trzymać wszystkie SMSy na telefonie. Może to wina zmiany softu / błąd backupu? Spotkaliście się z czymś takim?
Skoro takie rzeczy się dzieją to musiałbym SMSy synchronizować z czymś na PC - jaki progs będzie do tego dobry?
Wysłany: 2008-08-10, 16:53
SMSy masz nawet te całkiem najstarsze? Może miałem taki przypadek jak alien125. Teraz to już co zrobić - SMSów ze starego backupu raczej nie wyciągnę...
Zaktulizowałem i wygląda OK, w sumie to nie widzę żadnych zmian. Dalej dioda świeci cały czas...
Zmienili pewnie tylko numerek bo 69 fajniej wygląda. ;P
Bat, a instalowałeś z mapami? Może ten moduł poprawili... No i co ty masz z tą diodą? Ja nigdy nie miałem z nią problemów. Może jakiś prog ci to robi.. A co do sms'ów to mi zawsze po restarcie się kasowały te najnowsze i te co dostawałem zanim zdążyłem przeczytać. Nawet bb nie zdążyła zakomunikować, że coś doszło i już esów nie było. Trochę denerwująca "opcja" bb, ale bez map na 55 wszystko ok.
Myślę, ze nagrywania wideo w 4.5 nie będzie bo już we wcześniejszych betach by coś się pojawiało.
Wysłany: 2008-08-11, 11:14
Nie instalowałem z mapami.
SMSy mi się skasowały te najstarsze (a mam trzymanie wiadomości na "Forever"). Szkoda, szkoda, no ale cóż. Mam nadzieję, że jak się soft ustatkuje to będzie dobrze.
Z diodą mam tak, że kiedy mam włączone powiadomienia o połączeniu / SMS także z "LED Flashing" lub miga zielona dioda sygnału czy cokolwiek, to wtedy, kiedy powinna zostać wyłączona (np. jak przeczytam już SMS czy jak zakończę połączenie) ona zamiast zgasnąć to świeci się światłem ciągłym i nie da się jej w żaden sposób wyłączyć jak przez restart.
Programy jakie mam zainstalowane i nie ingerują w system raczej: Jazdy, MyClock, multiPlay, xPlayer
Programy ingerujące w system: Black & White List, Autolock (wyłączony), ColorPearl (jak wyłączam to perelka w ogóle się nie świeci, a zmienić koloru się nie da -cały czas biała, ten progs się wali tutaj).
W sumie to wszystko soft instalowany w poprzedniej wersji i tam wszystko śmigało dobrze. Przeinstalowałem ColorPearl i nic.
Wysłany: 2008-08-11, 19:14
Bat napisał/a
Programy ingerujące w system: Black & White List, Autolock (wyłączony), ColorPearl (jak wyłączam to perelka w ogóle się nie świeci, a zmienić koloru się nie da -cały czas biała, ten progs się wali tutaj).
.
Sam nie mialem problemu z dioda, jednak pamietam, ze kilka dni temu czytalem na forum crackberry, iz komus dioda przestala szalec, gdy odinstalowal ColorPearl (ktore na tym sofcie i tak nie dziala).
A z innej beczki, witam serdecznie forum, bo to moj pierwszy post :>
Zainstalowalem dwa dni temu soft 69 (bez instalowania Mapy) i mam wrazenie, ze faktycznie chodzi najszybciej i najstabilniej z tych, ktore ostatnio testowalem (czyli 52, 55, itp.), wiec spokojnie moge ten soft polecic.
Pozdr.
ml
Ostatnio zmieniony przez marcin1215 2008-08-11, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-08-12, 08:18
Dzięki marcin1215 za info, odinstalowalem ColorPearl ( w sumie jedyne podejrzenie było na niego ) i z diodami wszystko OK. Teraz czekać tylko na nową wersję, bo taka perełka bez życia trochę kiepska :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum