Nie mam pojęcia czy coś się zmieniło w porównaniu ze starszą wersją, bo po wgraniu w moje BB firmware 4.2, żadna z wersji Opery się nie uruchamia (zawieszają się na ekranie startowym)
Ja korzystam z Opery 4 bety od samego początku jak się ukazała i jestem z niej bardzo zadowolony, chociaż trzeba się przyzwyczaić do korzystania z niej. Potrafi ona wyświetlić praktycznie każdą stronę w prawie niezmienionej formie.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Ja instalowałem bezpośrednio ze strony Opery http://www.operamini.com/beta/
Z tego co wiem trzeba mieć aktywną funkcje BiS/BES u operatora aby ściągać pliki bezpośrednio na telefon.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Wyszła nowa wersja - Opera Mini 4 beta 2
Jest o wiele bardziej stabilna od beta 1, wprowadzono dodatkowe możliwości i usprawnienia.
Tutaj macie szczegółowe informacje po engliszmeńsku: http://operawatch.com/new...2-released.html , najważniejsze dla nas jest to że skupiono się bardziej na jeżynkach, dopracowano wersje dla nas.
Jesli macie zainstalowaną beta 1 to proponuje najpierw ją wywalić z terminala, a nastepnie dopiero wgrać nową, bo mają to samo oznaczenie 4.0 i niektórzy obcokrajowcy już sie skarżyli że coś im nie działa jak zainstalowali jedną na drugą.
Ogólnie na wersje 4 beta 1 dużo ludzi na zagranicznych forach marudziło, woleli działac na starej 3ce, jednak na temat tej nie widziałem jeszcze żadnej złej opinii
Wersja OTA do ściągnięcia tutaj:
http://mini.opera.com/beta
Jeżeli będzie napisane że nie rozpoznało waszego fona, zjedźcie na bottom of de pejdż i ściągnijcie wersje dużą - High res version.
PS
Z nowych możliwości, jest opcja Landscape, która umożliwia przekręcenie widoku opery o 90 stopni( dobre dla terminali takich jak mój z wąskim ekranem), jednak narazie nie jest ona dostępna dla bb
Wersja do wgrania bezpośrednio z internetu na telefon.
Cytat
2. Przy próbie wrzucenia bety do 7290 wyskakuje 'no additional applications designed for your device were found'.
Widocznie najnowsza wersja beta nie jest kompatybilna z twoją wersją systemu (czytaj masz za starą wersje), pozostaje wgranie wersji stabilnej 3.xxx opery
Czy w wersji 3.xxx opery (tej stabilnej) na 7290 jest możliwość wyświetlania strony niezmienionej? Tj. takiej, aby można było się popruszać oprócz góra doł również lewo-prawo.
Znalazł może ktoś w internecie wymagania do Opery bety? ja jak chciałem sobie ją wrzucić to wyskakiwał mi ten sam błąd co u Yenox.... PS. Gdzie ustawia się adres DNS w Blackberry?
Znalazł może ktoś w internecie wymagania do Opery bety? ja jak chciałem sobie ją wrzucić to wyskakiwał mi ten sam błąd co u Yenox....
Najnowsza 4 beta 2 jest kompatybilna z softem od 4.2 wzwyż.
Yenox napisał/a
Czy w wersji 3.xxx opery (tej stabilnej) na 7290 jest możliwość wyświetlania strony niezmienionej? Tj. takiej, aby można było się popruszać oprócz góra doł również lewo-prawo.
tak jest taka możliwość, raczej trudno byłoby coś wyczytac np na wirtualnej polsce na widoku oddalonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum