BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogólnie o BB
Autor Wiadomość
only21 

BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-08-14, 08:41   

Witam,

nie bede zaczynal nowego watku wiec podlacze sie pod ten temat. Mam zamiar kupic pierwszy BB ale chcialbym przed zakupem Waszej porady. Czytam forum od jakiegos czasu ale nie znalazlem odpowiedzi na podstawowe pytanie. Czy moze mi to ktos wytlumaczyc "lopatologicznie".

Mieszkam w Austrii (przepraszam za brak polskich znakow) i w biurze mamy server do obslugi BB. Rozumiem, ze aby sciagac maile np. z gmail potrzebuje BIS ale co z kontem sluzbowym? czy majac ten serwer w firmie moge sciagnac wiadomosci sluzbowe przez GPRS bez korzystania z dodatkowych platnych uslug zapewnianych przez operatora? (nie znam sie na technicznych szczegolach).

I jeszcze prosze o Wasze subiektywne/obiektywne opinie:
Mam do wyboru 8800 za 150E lub 8100 za 80E. Czy to rozsadne ceny za uzywane terminle w bardzo dobrym stanie zewnetrzym (i jak mam nadzieje technicznym - choc tego nigdy nie mozna byc pewnym przy uzywanym sprzecie)?

Ktory byscie polecili?

- Telefonu bede uzywal do dzownienia - duzo dzwonienia! ;)
- Smsy (czy jest znaczaca roznica w latwosci pisania miedzy 8800 a 8100)
- Email sluzbowy
- Muzyka (potrzebuje na dojazd do pracy 40 min. w jedna strone wiec dporo slucham muzyki)
- Jestem uzytkowikiem Mac`a wiec chcialem dowiedziec sie jak wyglada synchronizacja podcastow przez iTunes (musze miec wiadomosci z Polski :)

Bede Wam wdzieczny za wszelkie uwagi i porady.

Pozdrawiam,

GS

fenix189 

BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-08-14, 19:11   

alien125 napisał/a
Brak poparcia od strony polskich OPów i ludzie nie wiedzą, że coś takiego istnieje.

Przypadkowo znalazłem ofertę internetową BB u wszystkich 3 starych,naszych opów.Modemy wraz z kilkoma modelami BB,abonament w biznesowych ofertach.

alien125 

BlackBerry: 8707v
Wysłany: 2008-08-14, 21:17   

Cytat
Przypadkowo znalazłem ofertę internetową BB u wszystkich 3 starych,naszych opów.Modemy wraz z kilkoma modelami BB,abonament w biznesowych ofertach.

Ok. Ujmę to inaczej. Widział ktoś w polsce reklamę BB? Ja nie. A np. nokię widzę kilka razy dziennie... I stąd się bierze brak popularności wśród naszych jeżynek... Niestety...

ruli 
Administrator

BlackBerry: 8310
PIN: 206C471B
Wysłany: 2008-08-14, 21:36   

alien125 napisał/a
Ok. Ujmę to inaczej. Widział ktoś w polsce reklamę BB? Ja nie. A np. nokię widzę kilka razy dziennie... I stąd się bierze brak popularności wśród naszych jeżynek... Niestety...

W pełni się zgadzam, kiedyś już poruszałem ten temat chyba tu i na blogu,
tak czy siak dziś zobaczyłem pierwszą jaskółkę w tym temacie.
Na stronie tvn24.pl widziałem reklamę Ery z logo BB i wielkim napisem blackberry...

www.zegarludowy.com - jesteś już?

alien125 

BlackBerry: 8707v
Wysłany: 2008-08-14, 21:41   

ruli napisał/a
dziś zobaczyłem pierwszą jaskółkę w tym temacie.
Na stronie tvn24.pl widziałem reklamę Ery z logo BB i wielkim napisem blackberry...

Ja widziałem tylko w sklepie "pepco" zabawkę - różowe bb 7290.. ale bez logo..

billydanze 

BlackBerry: Bold
PIN: 2075284B

Wysłany: 2008-08-17, 19:10   

do tej pory Blackberry wypuszczalo tylko reklamy telewizyjne w polaczeniu z jakims operatorem, pierwsza solo reklame Blackberry w europie miala podczas Finalu Ligi mistrzow 2008. Nadawana byla ona w anglii.

alien125 napisał/a
A np. nokię widzę kilka razy dziennie...

inne budzety reklamowe i modele biznesowe.....
z drugiej strony jesli pomyslimy ze firma wypuscila swoja pierwsza zabawke w 1997 roku to calkiem niezle, szczegolnie biorac pod uwage rynek i medel biznesowy jaki mieli na poczatku.

brak polskich znakow od 2001...

Odpowiedz do tematu