Witam
Chcialem zapytac jak to jest z nadajnikami (kolega miał pewnie na myśli odbiorniki - porhinio edit) bluetooth GPS ktore mozna kupic np. na allegro itp. posiadam BB 8300 i chcialbym sobie kupic cos takiego zeby mogl pracowac chociazby z GoogleMaps.
I mam takie pytania:
1.Czy za te nadajniki jest jeszcze pozniej jakas dodatkowa oplata abonamentowa co miesiac? czy po prostu raz sie placi i pozycjonuja nas cale zycie?
2. czy ktos juz korzystal z nich na BB?? ( chcialbym wiedziec jak sie sprawuja)
_________________ BlackBerry® 8300 T-mobile + 4GB MicroSDHC
OS 4.5.0.93 (2.7.0.81)
Po pierwsze to nadajnika po Bluetoothie nie znajdziesz, ale domyślam się, że chodzi Ci o odbiornik? Jeżeli tak to użyj szukaj. Tyle postów i nie używa szukajki? Wstyd.
Szukalem drogi kolego:) I w tamtych postach gadali ludzie ktorzy wszystko o tym wiedzieli I tylko mieli problem z polaczeniem. A mnie interesuje to czy bede musial placic cos za ten odbiornik po tym jak go juz kupie. Jakis abonament czy cos. I jak to dziala z moim BB bo jestem zielony.
OS 4.5.0.93 (2.7.0.81)
O najświętsza panienko. Za samo korzystanie z GPSu nie płacisz, lecz za mapy już tak. Albo spróbujesz jakiś darmowych map, które są ściągane na bieżąco, albo płatne.
Kolega ma racje:)
Jak sie jest ze "wsi" tak jak ja np;P to jadac do duuuuzego miasta (Warszawa, Krakow, Wroclaw, Katowice itp) bez GPS w plecaku ani rusz:P
Ktos powie ze plan miasta jest, no jest;P ale nigdy nie umialem ich czytac:P a GPS nawet sam trase wyznacza;] a mapa nie potrafi;P
OS 4.5.0.93 (2.7.0.81)
Ostatnio w Szczyrku, po całym dniu biegania po górach, postanowiliśmy poszukać hotelu. Moja mi mówi żebym dał spokój, bo to pewnie w centrum jest (chodziło o Zagroń), a ja po minucie dzięki Google Maps wiedziałem że mamy go za niecałe 200m. A dalibyśmy radę przejść może z 250
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum