li_bu
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-05-15, 14:32 O co tu chodzi?
Zainstalowalem na moim BB 7290 OpereMini ustawilem wszystko, sprawdzilem syglal, po czym sprobowalem polaczyc sie z internetem, dwa razy. Za każdym razem dowiedzialem sie, ze nie moge. Komunikat typu: Skontaktuj sie z operatorem albo wejdz na strone... bla bla bla. Czytalem na forum podobny post, ale nadal nie moge sie polaczyc. Jakby tego bylo malo to zjadlo mi 4zl. Nic z tego nie rozumiem... podobno z niczym sie nie polaczylem. Co zrobic?
Nie wiem czy normalnie mi chodzi net, tzn. nie wiem jak to sprawdzic.
Jestem w sieci PlusGsm
Konfigurowalem tylko ANS czy cos takiego, tak jak to bylo na forum napisane
Opera 4.1
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-05-15, 16:08
a normalnie net ci chodzi?
w jakiej jestes sieci?
dobrze skonfigurowales gprs?
jaka masz wersje operki?
wydaje mi sie ze to blad po stronie servera operki...
ja tez mam problem z netem mam softa 4.1 i niewiem co dalej zrobic zeby net chodził moglby ktos krok po kroku napisac co zrobic :D Wdzieczna bym była :)
Mam ten sam problem, objawia się to komunikatem:
"$2$difi tried to start a connection inside and outside of firewall which is not allowed by your IT Policy"
czy jakoś tak
Dodam, że ITPolicy mam zdjęte i firewall jest włączony bez możliwości wyłączenia.
Kiedyś mi opera coś takiego robiła, później zaczęła działać, teraz znowu tak jest.
Dodam, że wszystko inne działa bez problemu, browser zwykły też.
mam podobnie. Opera dziala... Jednak jak chce zrobic upgrade do wersji 4.1 to mam komunikat "Download faild, 907 Invalid COD"
Opera 4.0 dziala poniewaz byla instalowana zanim zostalo wgrane nowe IT policy.
innymi slowy : policy pozwala na dzialanie juz zainstalowanych aplikacji, ale nie pozwala na sciagniecie nowej wersji..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum