BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Niewidzialne ustawienia MMS
Autor Wiadomość
pg 

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-22, 18:26   Niewidzialne ustawienia MMS

Po pierwsze witam wszytkich userów niezwykle użytecznego forum, dzięki któremu zmuszanie mojego BB do pracy w sposób przeze mnie zamierzony staje się łatwiejsze. To mój pierwszy post na tym forum, stąd trochę cukru nie zaszkodzi :lol:

Ale, do rzeczy. Mój problem to niewidzialne ustawienia MMS, tzn. można się kliknąć do Opcje - MMS, tyle że wszystko na tym ekranie wyświetlane jest czcionką transparentną. Wygląda to tak, że po kliknięciu MMS, BB przechodzi do tych ustawień, ale ich nie wyświetla - widoczny zostaje ekran poprzedni, czyli lista kategorii ekranu Opcje. Jeśli jednak kliknę perełką, pojawia się menu wyboru z trzema opcjami - Zawsze/Nigdy/Tylko sieć przypisana, czyli wg instrukcji opcje wyboru dla otrzymywania MMS w roamingu (wg instrukcji). I jest to w zasadzie jedyna rzecz z tego ekranu którą mogę zobaczyć :-/ Zależy mi w tej chwili na zezwoleniu na wysyłanie potwierdzeń doręczenia do nadawcy MMS od którego otrzymałem wiadomość i nie mogę tego zmienić, bo nie widzę opcji :(

Spotkał się ktoś z taką przypadłością?
Soft przeładowany wczoraj na 4.5.0.55.

Arc 

Wysłany: 2008-08-23, 09:43   

z tego co czytałem to sporo osób ma/miało problemy z ustawieniami mms i ogólnie z wysyłaniem/odbieraniem. chodziło chyba o to, że operator nakładał jakieś ograniczenia, ale nie jestem pewien... ja na swoim 8800 wczoraj przeładowałem os z 4.2 na ten właśnie który ty masz i wszystko działa (simplus), wiec to raczej nie wina os, ani terminala. ale lepiej poczekać na zdanie bardziej doświadczonych ;)

Domestos vs Cif 

Wysłany: 2008-08-23, 10:56   

U mnie (na 8100) teoretycznie jest wszystko wporzo (na OS 4.5.0.55), ale czasami mms'y potrafią nie dochodzić.

Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^

virus 

Wysłany: 2008-08-23, 13:38   

Też wczoraj wgrałem soft 4.5.0.55 i mam taki sam problem (niewidzialne ustawienia mms). Jednak mogę odbierać i wysyłać mms'y więc jakoś się tym nie przejmuję.

pg 

Wysłany: 2008-08-23, 18:25   

virus napisał/a
Też wczoraj wgrałem soft 4.5.0.55 i mam taki sam problem (niewidzialne ustawienia mms). Jednak mogę odbierać i wysyłać mms'y więc jakoś się tym nie przejmuję.

Wysyłać/odbierać to ja też mogę, ale chciałbym zmienić ustawienia raportów i tego niestety zrobić nie mogę. Zrobiłem jeszcze wczoraj downgrade do 4.5.0.52 - bez zmian :(

Szukam dalej i czekam na ewentualne pomysły ;)

matkateresa 

Wysłany: 2008-09-23, 11:35   

Czy ktoś może mi udzielić porady odnośnie ustawień wiadomości MMS dla Playa?Mam OS 4.5.0.52 w Blackberry 8320.Na stonie Playa ustawienia:
Możesz również skonfigurować swój telefon ręcznie. W ustawieniach MMS w swoim telefonie wprowadź poniższe ustawienia:
Punkt dostępu (APN): mms
Uwierzytelnianie: brak
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak
Strona główna: http://10.10.28.164/mms/wapenc
Adres serwera proxy: 10.10.25.5
Port: 8080
W moim Blackebrry opcje/opcje zawansowane/tpc wystepuja tylko 3 pola:
apn:
nazwa uzytkownika apn:
hasło apn:
Kombinowalam na rozne sposoby i niestety nie moge uruchomic opcji mms.prosze o pomoc :oops:

Odpowiedz do tematu