Po pierwsze witam wszytkich userów niezwykle użytecznego forum, dzięki któremu zmuszanie mojego BB do pracy w sposób przeze mnie zamierzony staje się łatwiejsze. To mój pierwszy post na tym forum, stąd trochę cukru nie zaszkodzi
Ale, do rzeczy. Mój problem to niewidzialne ustawienia MMS, tzn. można się kliknąć do Opcje - MMS, tyle że wszystko na tym ekranie wyświetlane jest czcionką transparentną. Wygląda to tak, że po kliknięciu MMS, BB przechodzi do tych ustawień, ale ich nie wyświetla - widoczny zostaje ekran poprzedni, czyli lista kategorii ekranu Opcje. Jeśli jednak kliknę perełką, pojawia się menu wyboru z trzema opcjami - Zawsze/Nigdy/Tylko sieć przypisana, czyli wg instrukcji opcje wyboru dla otrzymywania MMS w roamingu (wg instrukcji). I jest to w zasadzie jedyna rzecz z tego ekranu którą mogę zobaczyć Zależy mi w tej chwili na zezwoleniu na wysyłanie potwierdzeń doręczenia do nadawcy MMS od którego otrzymałem wiadomość i nie mogę tego zmienić, bo nie widzę opcji :(
Spotkał się ktoś z taką przypadłością?
Soft przeładowany wczoraj na 4.5.0.55.
Arc
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-23, 09:43
z tego co czytałem to sporo osób ma/miało problemy z ustawieniami mms i ogólnie z wysyłaniem/odbieraniem. chodziło chyba o to, że operator nakładał jakieś ograniczenia, ale nie jestem pewien... ja na swoim 8800 wczoraj przeładowałem os z 4.2 na ten właśnie który ty masz i wszystko działa (simplus), wiec to raczej nie wina os, ani terminala. ale lepiej poczekać na zdanie bardziej doświadczonych ;)
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-23, 13:38
Też wczoraj wgrałem soft 4.5.0.55 i mam taki sam problem (niewidzialne ustawienia mms). Jednak mogę odbierać i wysyłać mms'y więc jakoś się tym nie przejmuję.
Też wczoraj wgrałem soft 4.5.0.55 i mam taki sam problem (niewidzialne ustawienia mms). Jednak mogę odbierać i wysyłać mms'y więc jakoś się tym nie przejmuję.
Wysyłać/odbierać to ja też mogę, ale chciałbym zmienić ustawienia raportów i tego niestety zrobić nie mogę. Zrobiłem jeszcze wczoraj downgrade do 4.5.0.52 - bez zmian :(
Czy ktoś może mi udzielić porady odnośnie ustawień wiadomości MMS dla Playa?Mam OS 4.5.0.52 w Blackberry 8320.Na stonie Playa ustawienia:
Możesz również skonfigurować swój telefon ręcznie. W ustawieniach MMS w swoim telefonie wprowadź poniższe ustawienia:
Punkt dostępu (APN): mms
Uwierzytelnianie: brak
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak
Strona główna: http://10.10.28.164/mms/wapenc
Adres serwera proxy: 10.10.25.5
Port: 8080
W moim Blackebrry opcje/opcje zawansowane/tpc wystepuja tylko 3 pola:
apn:
nazwa uzytkownika apn:
hasło apn:
Kombinowalam na rozne sposoby i niestety nie moge uruchomic opcji mms.prosze o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum