motobb
BlackBerry: 8100
Wysłany: 2008-05-24, 18:51 Niedziałajacy klawisz
Witam,
jak wspominałem w shoutboxie mam problem z klawiszami w moim BlackBerry 8100. Wcześniej nie działał mi ani jeden klawisz, ale dzięki uprzejmości Jazuxa próbowałem to naprawić. Programem JL Cmder zrobiłem reset softu i naprawione zostały wszystkie klawisze oprócz tego z cyfrą 2. Dalej zrobiłem tym programem wipe następnie wgrałem soft 4.2.1 ale nadal nic nie pomaga.
Proszę o pomoc.Telefon kupiłem rok temu w usa ale paragonu nie mam wiec nie wiem czy przyjmą gwarancję. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
motobb
motobb
BlackBerry: 8100
Wysłany: 2008-05-31, 14:59
dobra, rozebrałem telefon niestety nie było żadnego syfu. Więc może ktoś wie co mam dokładnie kupić,a by przycisk znów działał bo bez "dwójki" życie naprawdę jest utrudnione. Na naszym allegro nic takiego nie znalazłem, a na eBay.com, owszem jest naprawdę dużo części do Blackberry no ale muszę wiedzieć jak to dokładnie się nazywa, może ktoś wie? :)
Kurcze, nie rozbierałem jeszcze bb i nie wiem jak są tam rozwiązane styki klawiszy. Jak dasz radę zdjąć tą białą folię, a pod spodem będą złote styki to wystarcz(najprawdopodobniej) że przetrzesz wszystko spirytusem (salicylowym ;] ), a jak nie da się tego rozebrać to musisz kupić tą całą klawiaturę...
pete86
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-07-13, 04:46
podczepie sie pod watek. dzisiaj bawilem sie bb pearl kolegi i patrzylem jak sie wpisuje text. kilka razy pisalem szybko bez patrzenia w ekran i po calym zdaniu sprawdzalem jak sie wpisalo. bylo sporo bledow przez powtarzajace sie litery. jestem pewien ze dobrze wpisywalem, to bb nie nadazal z analiza 'klikow'.
czy tego typu problemy przy szybkim pisaniu sa dosyc czeste? czy to raczej wina konkretnego egzemplarza ?
Myślę ze to jest wina softu w sofcie 4.2 mailem taki sam problem po wgraniu OS 4.5 problem znikł i tekst wprowadza sie tak jak powinien . Proponował bym zmianę softu możliwe ze pomoże mi pomogło.
pete86
Wysłany: 2008-07-14, 22:53
czy ta zmiana softu jest latwa do samodzielnego zrobienia w domowych warunkach :) ?
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-07-15, 14:57
trzeba odkleic ta biala folie na niej sa blachy a pod spodem styki i zobaczyc czy czasem nie jest zalane woda lub innym plynem moze byc korozja
_________________ bb its my live;)
pete86
Wysłany: 2008-07-25, 12:59
czy jezeli nie zawsze zalapuje mi 'AS' w mojej perle (trzeba czasem mocno przycisnac - ewidentnie wina klawisza) to jest to skomplikowany problem ? moze wystarczy gdzies dmuchnac ? jesli to nie pomoze i jesli rozkrecenie nie pomoze (ktorego na razie chce uniknac) to jaki moze byc koszt wymiany klawiatury na nową ? ile w serwisie bedą chcieli za samo wyczyszczenie ?
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-07-25, 14:42
jesli nie zaskakuje to prawdopodobnie jest korozja juz pod biala naklejka trzeba rozkrecic delikatnie suszarka podgrzac biala naklejke ,odkleic rog przy ktorym jest AS i zobaczyc co sie dzieje miedzy naklejka a plyta telefonu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum