Wysłany: 2008-07-25, 10:49 niedochodzące smsy, nie udane połączenia
witam,
jestem posiadaczem blackberry 8330 zakupionego na allegro. Mam następujący problem, niektóre wysłane przeze mnie smsy nie dochodzą. Kiedy próbuję dzwonić pod numer, na który sms nie doszedł wita mnie pani z ery(tej sieci dotyczy problem i jest to również sieć w której mam abonament) informując, że połaczenie nie może być zrealizowane z przyczyn niezależnych od operatora(telefony na, które wysyłam wiadomości lub dzwonię są oczywiście włączone). To wina telefonu czy operatora? Czy ktoś jest w stanie pomóc?
pozdrawiam,
Witamy na forum.
Po pierwsze, jaki masz model? 8330 czy 8830? Bo w profilu masz tak, a w wiadomości tak. Po drugie, jaką masz wersję oprogramowania? (Opcje->informacje).
Wysłany: 2008-07-25, 21:35 Re: niedochodzące smsy, nie udane połączenia
micwas napisał/a
witam,
Kiedy próbuję dzwonić pod numer, na który sms nie doszedł wita mnie pani z ery (...) informując, że połaczenie nie może być zrealizowane z przyczyn niezależnych od operatora(...). To wina telefonu czy operatora? Czy ktoś jest w stanie pomóc?
pozdrawiam,
micwas
Czy ten sam problem występuje jak ta osoba dzwoni do Ciebie?
Mam telefon w orange.
Jesli dostaje smsa z ery i nie mam go w ksciazce tlefonicznej nie moge na niego odpowiedziec bo sms nie dochodzi a dzwoniac pan sie zgl;asza. Wysarczy dodam go do ksiazki telefonicznej i dopisze +48 w "rubryce" telefon komurkowy jest ok. Teraz jak kolega dzwoni nadal nie pojawia mi sie kto to jest ale juz pamietam ;) i odpisuje na numer z ksiazki telefonicznej. Pani w salonie nie potraila tego wyjasnic :)
@Jezux - chyba nie w tym problem, np z numerami orange nie mam problemu - nie wiem od czego to zależny ze przychodzące numery niektóre maja +48 a niektóre nie maja +48 :/
Potestowalem dokladnie i sprawa jest taka, u mnie problem wystepuje tylko z numerami ERA.
Jak dzwoni nie pojawia się +48, jesli w ksiazce adresowej dam numer "np: 602XXXXXX" to pojawia mi się Imie dzwoniacego ALE! ale nie moge ani wyslac smsa ani zadzwoni tlyko musze dodac +48...
Potestowalem dokladnie i sprawa jest taka, u mnie problem wystepuje tylko z numerami ERA.
To ja się dopiszę tutaj - mam problem z przychodzącymi sms-ami z ERY - nie przychodzą do końca. Zawsze przychodzi połowa, a potem muszę zwykle podjąć jakąś akcję (np. zadzwonić gdziekolwiek) żeby "dociągnęło" drugą połowę.
Ktoś się spotkał z podobnym problemem? Jak się tego pozbyć?
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum