Wysłany: 2008-04-21, 15:19 Nie działająca przegladarka BB
Mam sobie BB 8700g i jestem z niego bardzo zadowolony, internet na operze smiga ale czasem zeby cos pobrac trza wlaczyc ta systemowa i co wtedy? Odpala sie i prosi o konfiguracje A TCP mam zkonfigurowane mam soft: v4.2.1.96(platforma 2.3.0.79) i co mam teraz zrobić czy idze jakoś to zkonfigurować i jak z filmikami na youtubie ? BO opera nie chce ich odtrzarzac.
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-04-24, 16:10
michu2510 napisał/a
To jak sprawdzic wersje opery I co zrobic by przegladarka dzalala ta normalna
wersję Opery możesz sprawdzić albo w samej Operze (menu>pomoc>o przeglądarce), albo w menu>opcje>opcje zaawansowane>aplikacje>i obok Opery Mini będziesz miał numer jej wersji.
Co do działania przeglądarki, ja mam 8700 bez simlocka, bez BIS/BES i browser działa (u mnie na Simdacie) jak ta lala, wersję OS masz w podpisie moim (ustawiałem tylko TCP dla plusa).
Hm.....
Dziś właśnie to wszystko robiłem z Moim Blackiem 8700
Zadzwoniłem do Plusa , przedstawiłem co bym chciał ...
Po chwile Facet bla bla bla ... Wykupiłem usługę BlackBerry Internet Service (74zł co miesiąc ) Ludzik za Telefonu przedstawił mi wszystko Ceny co mogę co nie .. Więc teraz do rzeczy , przy tej usłudze mam za darmo internet , tylko jak spełniam 3 warunki , 1 Jestem zarejestrowany i mam aktywna usługę w sieci , 2. Używanie Standardowej przeglądarki 3. Standardowe Ustawienia dostępu do internetu ...
Nie wiem czy to Prawda , ale wiem że to narzazie się sprawdza , dziś używałem internet około 1 h Pobieranie, wysyłanie ... na Moim Koncie Nic się nie pojawiło co do kwoty (zapłaty za korzystanie z internetu) .
I używanie innych aplikacji (Opera itd) są płatne ... <-- Nie wiem czy to jest Prawda ...
Jak na razie testuje to wszystko
_________________ BlackBerry 8700
My black telephonics
Sim lock Off
Ver.4.5.0.18
TAk mam operke 4.0.10406 :) jak mam zrobic updata bo robie wedlug tego co jest napisane a ten wywala ze mam juz najnowszego softa dla 8700 a i gdzie jest nowsza wersja opery a mi BIS nie potrzebny bo mam pakiet za 10 zł 50mb i wystarcza lightem na wejscie na 2 forum dziennie i pisanie na jaberze ze 2 godz więcej mi nie potrzeba.
Witam was, znajdzie się ktoś miły kto powie mi jak sprawić aby na moim blackberry 7230 działał internet? mam jeden z nowszych softów w wersji pl, opera nie działa piszę coś takiego "Failed to connect to the internet ble ble ble," z kolei kiedy chcę otworzyć jakąś stronę www za pomocą zwyczajnej przeglądarki bb piszę "w urządzeniu nie ma aktualnie żadnych pozycji rejestru usług dla konfiguracji przeglądarki, skontaktuj się z usługodawcą ble ble ble..." aha i jeszcze na pulpicie piszę zamiast PLUS to piszę odmowa transmisji danych, gprs mam aktywny, itpolicy usunięte, co mogę zrobić?? proszę o pomoc!!! aha i TCP mam prawidłowo ustawione,
Nie bo nie mogę ale dalem na uprzywilejowaną aplikacje więc może się polączyć jak włączam przegladarke TO pokazuje że nie jest zarejestrowane a ja BIS nie chce wykupywać.
Ja tak jak kolega wyżej napisał również mam w przeglądarce napis że usługa jest niezarejestrowana i żeby się skontaktować z operatorem... Znajdzie się ktoś miły kto by nam pomógł? Bardzo mi zależy na necie w blackberry.
Ja mam ten sam problem i wiem w czym tkwi. A mianowicie na moim BB7290 po wszystkich restartach pamięci, reinstalacjach softów, usuwanych ITpolitycy (oczywiście nieskutecznych)
zauważyłem, że po restarcie na samym początku uruchamia się logo Vodafone (chodź nie mam motywu vodafone, tylko domyślny) w mojej jeżynie. Pewnie też "jakieś" zabezpieczenia są zapisane przez producenta (jak logo jest, to zabezpieczenia raczej też) w pamięci Bios lub podobnej.
I takie pytanie: Jak te zabezpieczenia ściągnąć? czy dać do serwisu aby odpowiednią zworkę przemienili, czy istnieje jeszcze jakiś (programowy) sposób, aby zdjąć te zabezpieczenia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum