mrblast
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-24, 18:33 nie działa GPS
Witam
Posiadam ten telefonik, ale mam problem, który potrafi wkur** i tylko zniechęcić do siebie.
W telefonie mam zainstalowany program Navi Expert, GPS działa bo znajduje moją pozycje, ale przy odpalaniu programu NAvi... krzyczy mi że nie działą Internet GPRS, lub innym program korzysta z GPS.
Stronki dzięki WAP oglądam bezproblemowo, a akurat NAvi nie łączy się i nie moge korzystać z GPS-a :/
Poprosiłbym o pomoc, wyjaśnie o co biega. Pozdrawiam
Mam ten sam problem. Naviexpert działał i przestał. GPS chodzi, pokazuje aktualną pozycję, zarówno w opcjach ustawień jak i z poziomu Naviexperta. Zmiana OSa, reinstalacja aplikacji nie pomogły. Telefonik mam słuzbowy, podejrzewałem, że zablokowali usługę dostępu do Internetu. Inne aplikacje z dostępem do internetu działaja bez problemu, wbudowana przeglądarka, Opera.
Zgadzam się, w Naviexpert płaci się abonament.
Jeżeli nie masz wykupionej usługi nie możesz skorzystać z nawigacji.
Działają natomiast inne opcje, jak śledzenie pozycji, wskaż kierunek.
Mam wykupiony Atlas Polski.
Po aktualizacji firmware’u i ponownej instalacji Naviexperta, nie mogę zarejestrować oprogramowania, pojawia się już opisywany błąd.
Odnoszę wrażenie, że Naviexpert nie obsługuje już starszych wersji oprogramowania (3.0)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum