Posiadam BB 8800 i mam do was pytanie w sprawie aplikacji do map. Korzystałem już z BB maps i google maps ale chciałbym znaleźć jakiś soft z zawigacją głosową i 3D coś takiego jak tomtom czy automapa.
Możecie coś polecić ? Cos takiego w ogóle istnieje ?
Orange dla klientów businesowych standardowo wyposaża 8800 w NaviExpert (24miesiące free) z tego co się orientuję ta aplikacja gada :)
Automapa ma ten minus że wszystkie mapy muszą być wczytane do telefonu, co zajmuje kupę pamięci. Wspomniany Naviexpert czy też google maps ściąga tylko potrzebne mapy na bieżąco po GPRSie.
Ale słyszałem że GPS w tym terminalu jest jakiś słaby i trzeba w samochodzie rękę wystawiać za okno. Możesz to potwierdzić?
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Orange dla klientów businesowych standardowo wyposaża 8800 w NaviExpert (24miesiące free) z tego co się orientuję ta aplikacja gada :)
Automapa ma ten minus że wszystkie mapy muszą być wczytane do telefonu, co zajmuje kupę pamięci. Wspomniany Naviexpert czy też google maps ściąga tylko potrzebne mapy na bieżąco po GPRSie.
Ale słyszałem że GPS w tym terminalu jest jakiś słaby i trzeba w samochodzie rękę wystawiać za okno. Możesz to potwierdzić?
jesli chodzi o gpsa to wydaje mi sie ze nie jest slaby. Siedze w domu i mam 2 pietra nad glowa i lapie mi przynajmniej 3 satelity. Jak wychodze na balkon to 10 satelit.
Sprawdze jeszcze w samochodzie ale mysle ze bedzie ok.
CO do map to bede probowal. Napisze jakie sa efekty...
Dobrze by było jak by działał sprawnie mam zamówiony ten terminal i coś orange się ociąga z dostarczeniem go. Ale mam nadzieję że niedługo będzie i będzie mi służył równie dobrze jak 8700, a nawet lepiej :)
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
no więc sprawdziłem w samochodzie :) - jest OK. Terminal polozylem miedzy przednimi siedzeniami na takim tunelu wiec aparat byl w penym sensie zchowany pod dachem.
Brakuje mi jednak 2ch (moim zdaniem) bardzo istotnych rzeczy - uchwytu, żeby przymocować BB koło kierownicy i DOBREGO programu do nawigacji. Google maps i BB maps to srednie rozwiązanie moim zdaniem.
Jak byście coś znaleźli - dajcie znać. Ja też szukam ...
Czy ktoś kto ma naviexpert na blackberry ( z orange ) moglby go zgrac i wrzucic tutaj?
BTW: znalazlem (chyba) fajny program do nawigacji - wayfinder 6 ale nie mam klucza niestety :/
update: Mam już działającego Wayfinder'a 6 i musze powiedzieć że jest to aplikacja której szukałem - REWELACJA! Nawigacja głosowa działa bez zarzutu, podtrzymywanie podświetlenia też. Po ustaleniu trasu program pobiera tylko ulice którymi będziemy jechali (i kawałki ulic bocznych). Naprawde rewelacja - polecam wszystkim
No nie powiem bardzo fajny program, nie mam jeszcze gpsa ale w opcjach widze że mozna podłączyć na usb a także na bluetooth
Poradziłem sobie z kluczem aktywacyjnym, więc chyba sobie go zostawie na stałe, jutro bede testował z gpsem.
Jak narazie to mnie zdziwił ten program bo znalazł moją ulice, która jest w miare nowa( ma 2 lata), więc mapy muszą być często uaktualniane.
He he z początku chcialem wam zadać pytanie, czy będzie działało z moją komą, ale jak przypomniałem sobie to niecałe 2 MB wolnego miejsca, to sobie odpuszczę.. PS. Witam po długiej przerwie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum