NAVIEXPERT w wersji 3.01 jest już dostępny na BB 8800 na stronie producenta !!!!
i działa wyśmienicie.
Kod
http://get.naviexpert.pl/3.0.1/
Co najważniejsze - ta wersja działa również z moim BB 8300!!! - trzeba tylko ustawić dobrze w opcjach BB w zakładce GPS dane na odbiornik, który mamy sparowany:)
Poza tym - obsługa klienta i pomoc tecniczna na MEDAL!!!!
Czy może ktoś mi powiedzieć, czy mogę zainstalowac navi na BB 8700 by korzystało z zewnętrznego odbiornika GPS na Bluetooth (Navibe GB735). Gdzieś wyczytałem, że mapy zadziałają ale nawigacja nie bez wykupionej usługi BES/BIS. Czy jest to prawda?
Wg mnie zadziała. Powinno korzystać z tego połączenia co opera czyli standardowo po EDGE'u. W naviexpert 3.01 jest możliwość wybrania połączenia.
Pamiętaj jednak że będziesz wtedy obciążony za przesyłanie danych no i musisz wykupić licencje na naviexperta.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Mam w Erze wliczone w abonament 50MB/m-c - czy to starczy na 3-4 wyjazdy po 450-600 km na miesiąc? Jazda głównie po Polsce (rzadko Niemcy czy Austria). Jakie są orientacyjne koszty licencji i czy jest inny program, który obsłuży 8700 i GPS BT?
Myślę że spokojnie wystarczy. Jedna trasa może ważyć 100-200kb.
Naviexpert to tylko Polska.
Co do programu to teoretycznie powinien chodzić każdy który działa na 8800 (patrz wątek GPS dla 8800)
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Mam maly problem z Wayfinder - em 6, zainstalowalem, wszytko mistrz tylko ze w opcji wyszukiwania w rubryczce panstwo wyskakuja mi jedynie wszytkie stany USA... no i oczywisscie jest to wersja zcrackowana :/ ktos sie z tym spotkal?
Na moim sofcie nie działa. Rozmawiałem z gościem z NaviExpert-a i powiedział że RIM coś pokombinował w sofcie i nie mogą zrobić dobrego oprogramowania (naviExpert) i że wersja 4.0 będzie dostepna na BB jak tylko uporają się z problemami.
Mam pewien problem dot. nawigacji Nav 4. gdy wchodze na http://www.nav4all.com/install (z BB) i gdy wybieram "rozpocznij pobieranie" to otwiera mi sie glowna przegladarka BB i wyswietla mi sie komunikat ze nie mam jej skonfigurowanej ( zapomnialem dodac ze korzystam z opery mini) jezeli ktos wie jak to skonfigurowac aby mi pobralo normalnie bym byl bardzo wdzieczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum