Witam wszystkich.
Mam problem , ktory powstal z mojej glupoty i niewiedzy . Zainstalowalem na moim BB 8700g programik i telefon nie moze odpalic. Pojawia sie tylko klepsydra . Probowalem wyjac baterie, instalowac nowy system operacyjny . Ale nie wiem jak wykasowac "vendor.xml" mowiac szczerze nie wiem jak sie dostac do systemu telefonu. Probowalem roznych wariantow ale napewno robie cos zle i jest .... kaszana.
Ludzie POMOZCIE !!!! Od soboty siedze w forum i szukam odpowiedzi na moj problem i nie moge nic znalezc. Znalazlem oczywiscie instrukcje pierwszej naprawy BB ale nie wiem jak wykasowac vendora . Mam wszystkie niezbedne softy tzn. Desktop Manager BB i nie wiem co z tym mam zrobic. Ludziska pomozcie. Byc moze moj telefonik nadaje sie na zlom. Oby nie !
Plik vendor.xml znajduje sie w program files - commoin files - research in motion - apploader.
Musisz mieć zainstalowany desktop manager oraz soft do telefonu specjalny dla twojego modelu.
A jak podłączysz telefon to czy desktop manager go znajduje??
Uff. Nie wiem jak to zrobilem ( odinstalowalem wszystkie softy BB i zainstalowalem na nowo a potem zrobilem reinstalacje systemu ) ale telefonik zadzialal. Uff a juz myslalem ze bede musial kupic nowy .
monse
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-12, 16:10
Witam
Altom mógłbyś opisać bardziej szczegółowo proces "odzyskiwania" swojej jeżyny - mam dokładnie ten sam problem - tylko jak włączę BB Desktop Managera to podczas próby podłaczania się do BB następuje jej reset i DM wypluwa komunikat brak urządzenia.
Siema!! Jestem na tym forum przez podobny problem... :p Po nagraniu jakiegoś "badziewia" BB sie tylko restartował co chwile i nawet nie moglem go odpalić... Ale od czego jest forum! W FAQ'u macie dokładnie opisane jak przeinstalować soft'a gdy BB sie nie chce odpalic (opcja nagrywania soft'a bez baterii)... mi pomogło, myślę że kazdy moze to zrobic wiec proponuje posiedziec w FAQ'u.
Hejka, mam taki problem, mianowicie po włączeniu mojego sprzętu pojawia się tylko klepsydra, po jakimś czasie [ok 5 sekund] się restartuje. Próbowałem soft reset, hard reset. I teraz tak, zainstalowałem wszystko od tego fona, manager itp, ale niestety nic go nie widzi[ w Windows XP jest tylko pod USB w urządzeniach jako Smartfon Blackberry]. Myślę, że jeśli udałoby mi się wywalić ten soft [cały firmware] i wgrać na nowo to by działało, ponieważ sprzęt jest OK, oprogramowanie tylko wysiadło.
Może ktoś pomóc? Nie jestem za bardzo w tym obcykany
PS: Bez baterii na samym USB się nie resetuje, wykrywa w menedżerze blackberry jako USB-PIN 2500756D, ale po kliknięciu OK nic się nie dzieje... Halp.
PS2, ma ktoś może sam soft do niego? w sensie system operacyjny? dziękuje
EDIT: Udało się, ale teraz mam ekranik z napisem 507 i przekreśloną grafiką..., uf, co dalej?
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-07-01, 18:13
Hysz napisał/a
Udało się, ale teraz mam ekranik z napisem 507 i przekreśloną grafiką..., uf, co dalej?
Witamy na forum, spróbuj:
http://www.bbpolska.org/k...codes-vt101.htm
(między innymi masz tam moje doświadczenie z błędem 507)
na przyszłość polecam - jak każdym początkującym - lekturę FAQ.
pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum