BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-08-08, 08:19 Moje dokumenty w BB8300
Posiadam BB8300. Skopiowałem sobie dokument w formacie pdf na kartę pamięci. Ale w żaden spób nie umiem go odnaleźć z poziomu terminala. Czy wogle jest taka możliwość? Zależałoby mi aby posiadać coś w rodzaju "moich dokumentów" i móc przechowywać tam różne pliki i w razie konieczności edytować. Proszę o pomoc.
Wejdz w multimedia, następnie wciśnij przycisk MENU, wybierz OPCJE, EXPLORE (lub przeglądaj po polsku), i MEDIA CARD/KARTA PAMIECI ----> BLACBERRY -----> i tam bedziesz miał ten plik. Zeby edytować lub otworzyć, musisz mieć odpowiednią aplikację. Do Word'a, Excel'a i Power Point'a musisz zainstalować Documents To Go, do PDF'ów RepliGo Reader.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
problem może być też w tym, że BB widzi na karcie tylko pliki, które są w katalogu "BlackBerry". Dopiero w wersji softu od 4.5 po zainstalowaniu DocumentsToGo można edytować dokumenty z dowolnej lokalizacji na karcie.
Oprogramowanie jest poniekąd bezpłatne, gdyż jest dołączane do każdego nowego OS-a BlackBerry. Z tym które jest do pobrania nie jest już tak różowo, gdyż o ile się orientuję jest to inna wersja. Ale jak zainstalujesz jedno na drugim, to ciężko będzie się przyczepić do legalności tego rozwiązania. :)
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Oprogramowanie jest poniekąd bezpłatne, gdyż jest dołączane do każdego nowego OS-a BlackBerry. Z tym które jest do pobrania nie jest już tak różowo, gdyż o ile się orientuję jest to inna wersja. Ale jak zainstalujesz jedno na drugim, to ciężko będzie się przyczepić do legalności tego rozwiązania. :)
ja przy każdej instalacji nowego OS'a nie miałem DTG. Instalowałem oddzielnie.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum