4. Kliknij słonia w menu aplikacji (może jestem inny, ale mnie toto wygląda na mamuta).
5. Wybierz opcję z menu programu
6. Wybierz "yes" tylko jeśli wykonałeś pkt 3
7. Wybierz "yes" tylko jeśli zdajesz sobie sprawę z tego, że twórca programu nie odpowiada za ewentualne błędy/zniszczenia/załamania psychiczne powstałe w wyniku prawidłowego/błędnego działania programu.
8. Wybierz "yes" tylko jeśli jesteś pewien, że chcesz skasować wybrany plik danych *.cod (Program jest o tyle bezpieczny, że prosi o potwierdzenie kasowania każdego pojedynczego cod-a)
Aplikacje do usunięcia MaxMemem:
- Remove VAD (Voice Activation Dialing)
Opcja pozwalająca na korzystanie z wybierania głosowego - jeśli nie korzystasz, możesz usunąć.
- Remove PTT (Push To Talk)
Opcja pozwalająca na korzystanie z Push To Talk - usługi stosunkowo mało rozpowszechnionej i nie oferowanej przez wszystkich operatorów (jeśli zaznaczyłeś przez przypadek do instalacji w DM przy aktualizacji OS, tutaj możesz bezpiecznie usunąć ten komponent)
- Remove MDS - Przydatne tylko użytkownikom BES, więc BIS-y mogą się tego spokojnie pozbyć.
- Remove Media
Usuwa wszystkie przykładowe media (video, tapety, etc) instalowane domyślnie z OS-em (kasuje także, ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu, ikonki folderów). Nie usuwa dźwięków powiadomień telefonu oraz wiadomości.
- Remove Themes
Wywala wszystkie DOMYŚLNE tematy oprócz BB Dimension Zen (tematy własne zostawia w spokoju)
- Remove RIM Internal Tools
Wywala dodatki RIM-owskie, niepotrzebne nikomu oprócz Architekta (Quincy, Battery Log, etc)
Jeśli coś pójdzie nie tak, zawsze można się ratować DM, dlatego kluczową sprawą jest backup.
Moje tylko tłumaczenie. Mam nadzieję że ten program nikomu nie zaszkodzi... :)
[ Dodano: 2008-08-26, 12:06 ]
Uzupełnienie:
Z MaxMemem i usuwaniem kompozycji (Remove Themes) jest problem - po usunięciu domyślnie zainstalowanych nie można zainstalować żadnych nowych. Nie można tego obejść - aby zachować możliwość dodawania nowych kompozycji nie należy korzystać z tej opcji MaxMema, bo po tym już tylko reinstalacja OS może uratować sytuację.
Domyślne media można w prosty sposób usunąć przy (re)instalacji OS-a - wystarczy wraz z plikiem Vendor.xml usunąć również plik C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\(Nr OS)\Java\net_rim_bb_medialoader_320x240.cod - oczywiście nazwa *medialoader_320x240.cod może się róznić jeśli terminal ma inną rozdzielczość. Plik łatwo znaleźć, bo jest jednym z największych w folderze (sortowanie po rozmiarze).
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum