Mangaista, Dobrze mówisz, też o tym pomyślałem ale sprawdziłem sobie współrzędne kawałka jaki zgrałem i mimo że idę do niego w programie to i tak go nie widać.
No tak to by mogło sie zgadzać, że pokazuje fragment, którego nie odznaczyłem jako własną mapkę ale....
zaraz po tym jak odpaliłem gps (nokia ld3w) program po prostu się zawiesza i nie działa...
eh chyba zostanę przy naviexpercie
No jestem po kolejnych experymentach z tym pięknym programem....
Obserwacje:
1.bez odbiornika gps nie wyświetla map, nawet po podaniu pozycji
2.Gdy wybieram opcje"wyszukaj" pobiera dane z netu(pewnie pozycje) i wyświetla mapkę-ale tylko w Polsce- czyli czyta mapki z karty
3.Po wyszukaniu odbiornika gps (nokia ld-3w) program nadal nie wyświetla mapek a po ponownym uruchomieniu przestaje reagować - widnieje na liście aplikacji uruchomionych, lecz nie wyświetla się nawet menu....
Wnioski:
Albo LD-3W nie działa poprawnie z ta aplikacja(bo z Naviexpertem jest wszystko ok)
Nie jesteś. Ten program jest...
Tak na serio - też zauważyłem dziwne zachowania.
Wczoraj nagle, sam z siebie przestał wyświetlać mi mapy. Niczego w konfiguracji nie zmieniałem. Musiałem go wywalić, zainstalować od nowa....
Podsumowując- póki co, raczej ciekawostka, niż przydatne narzędzie. Mam nadzieję, że aplikacja będzie się rozwijać.
A co do wyszukiwania - tak jak napisałeś - zawsze łączy i będzie sięłączył z netem.
PS forgive me chaotyczny styl wypowiedzi, ale tuż po wstaniu z łóżka mam jedyną chwilę aby coś tu napisać :(. A jestem jeszcze 1/2 przytomny.
Ok dzięki.
Faktycznie chyba trzeba sobie darować.
Czekam tylko na jakiś sofcik do nawigowania-ale oczywiście wiadomo- bez pobierania danych z neta, choć Nawiexpert jest ok.
Szkoda, że nie ma dotąd programu na modłę tych dostępnych na PDA - gdzie mapki poszczególnych miast (bądź państw) są oddzielnymi plikami. Tam połączenie z netem nie jest wymagane absolutnie do niczego...
Ja niestety też. Po heroicznej walce zobaczyłem wreszcie kawałek mapki (sam nie wiem jak udało mi się znajeźć Warszawę na pustej mapie świata;)) - ucieszyłem się i... tyle mi z radości zostało. Po kolejnym uruchomieniu program nie dosyć że nie pamiętał gdzie zapisałem punkt kontolny, to całkowicie się wypiął na pokazywanie mapki.
Reasumując - nie mam siły na użeranie się z tym programem.
A umnie to wyglądało mniej więcej tak:
Odkryłem program w menu o nazwie maps, wszystko działało przez 1 dzień dobrze, sciągało mapy itp. Dzień później nie chciało już wyszukwiać lokacji, łączyć ich ani dogrywać jakichkolwiek innych map. To co sie dograło to jest i nic więcej. Do tego nie mogę przestawić opcji dostaje komunikat: java.lang illegal argument exeption. Rozumiem, że jedyną szansa na to żeby działał jest przeinstalowanie go... :( ????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum