od kilku lat używam terminali BB, na początku był to 8700F, później 8100 i w końcu 8800.
Ten ostatni kupiłem używany, wygląda na to że przyjechał z Anglii z sieci Tmobile.
I tu mam pytanie, czy istnieje sposób na zmiane loga operatora, które pokazuje się przy starcie urządznia? I jeśli tak, to jak to można zrobić.
Mam tez drugie pytanie, odnośnie używania BB z zestawami głośnomówiącymi na Bluetooth.
Niestety mam złe wspomnienia z zestawem Siemensa HKW-600, moi rozmówcy słyszeli swoje słowa z kilkusekundowym opóżnieniem ( efekt Echa), ten sam zestaw z telefonami nokii działał bez zarzutu. Zastanawiam się nad zmianą zestawu głośnomówiącego. Czy używa ktoś BB 8800 z takim zestawem Nokii? Czy działa to bez wspomnianego echa?
Witaj na forum.
AD 1.
Nie da się.
AD 2.
Nie mam żadnych doświadczeń w tym temacie. Może ktoś inny pomoże.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Generalnie testowalem 8800 z Nokia 616 ... samo sparowanie tych urzadzen to meczarnia.. szczegolnie jak sie ma ITP z debilnymi restrykcjami... efekt echa wystepuje... ponadto.. nie idzie wybrac numeru urzywajac pokretla w zestawie... BB odrzuca takie polaczenie... podobnie z nokia CK15W... zeby nawiazac polaczenie trzeba wybrac numer z BB ... odbierac poprzez zestaw da sie.
Generalnie testowalem 8800 z Nokia 616 ... samo sparowanie tych urzadzen to meczarnia.. szczegolnie jak sie ma ITP z debilnymi restrykcjami... efekt echa wystepuje... ponadto.. nie idzie wybrac numeru urzywajac pokretla w zestawie... BB odrzuca takie polaczenie... podobnie z nokia CK15W... zeby nawiazac polaczenie trzeba wybrac numer z BB ... odbierac poprzez zestaw da sie.
Dzięki,
rozumiem że przy CK15W też jest echo?
Którą wersję OS masz na swoim terminalu?
:) Ja sam mialem duze problemy z CK15W, ale one sie skonczyly, kiedy zainstalowalem soft 4.5. Teraz zestaw glosnomiacy dziala lepiej niz wczesniej z telefonami Nokii. Widocznie byl jakis problem systemowy, ktory zostal rozwiazany. Nawiazuje polaczenia wybierajac numer z poziomu zestawu i BB. pozdrawiam
hmmm... a da rade w jakis sposob pchnac do niego ksiazke adresowa ?
jesli pytasz o mozliwosc przeslania ksiazki adresowej do CK15W, to oczywiscie mozna to zrobic, ale terminal musi miec OS 4.5. Przy nizszych zawsze wyskakiwal blad.
Rozpoczynasz przesylanie wybierajac komende z poziomu zestawu glosnomowiacego.
hmmm... a da rade w jakis sposob pchnac do niego ksiazke adresowa ?
jesli pytasz o mozliwosc przeslania ksiazki adresowej do CK15W, to oczywiscie mozna to zrobic, ale terminal musi miec OS 4.5. Przy nizszych zawsze wyskakiwal blad.
Rozpoczynasz przesylanie wybierajac komende z poziomu zestawu glosnomowiacego.
:o .. o to wlasnie mi chodzilo... teraz pytanie czy moje ITP na to pozwoli.. ale niezmiernie cieszy mnie to co powiedziales...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum