Posiadam BB 7230 a w zasadzie jest to składak złożony z 7280 i 7230. A problem jest następujący: po wybraniu niektórych nr z książki adresowej nie mogę się z nimi ani połączyć ani wysłać na te nr sms i jest tak z większością nr. Wiecie co może być przyczyną ??
A tak na marginesie mam wgrany op Vodafon v4.0.2.35 (wykasowałem i zainstalowałem na nowo aplikacje telefon ale to nie poskutkowało) :/
Ps. bym zapomniał mogę połączyć się z tymi nie działającymi pozycjami książki adresowej jedynie gdy wklepie nr ręcznie nie wybierając go wcześniej ze spisu.
(nie wiem czy napisałem to wystarczająco jasno jeżeli nie to wytłumaczę w miarę rozwijania się wątku)
szakalek_
tu jest dziwna sprawa.. przebialem to na 8300 po wgraniu softa on pyta sie zeby podac numer kierunkwoy regionalny jelsi podamy to wtedy nie potrzeba tego +48 jesli nie to neistety nie :/... czasem nie wiem od czego to zalezy mimo ze podaje zawsze +48 to mam z 5-6 numerow u ktorych nie mam i jest ok...
miałem kiedyś 7230 z vodafona. Domyślnie był ustawiony numer kierunkowy 33 albo 37 nie pamiętam...jak zmieniałem na +48 nie mogłem ze stacjonarnymi rozmawiać więc wyłaczyłem całkiem numer kierunkowy. Tam na same górze listy kierunkowych była opcja "nie wiem czy nic"-już nie pamiętam jak się to nazywało. Na takim ustawieniu wszytskie problemy znikly
orestesapc, podbno w erze byl teraz na swietach tkai problem jelsi ktos dzwonil bez +48 to mogl dzownic przez inne panstwo czy wogole do kogos innego... na telix.pl .. taka dygresja... faktycznie usunolem i smiga!
Muszę odświeżyć temat. U mnie na Pearl też to występuje - została wypuszczona jakaś łatka? Jeśli nie, to trudno i tak już wszystkie numery zrobiłem na +48 z początku, ale jest jeszcze jeden problem... bardzo ważny - zawsze praktycznie jak ktoś do mnie dzwoni, to widzę jako nieznany numer (w zwyłej postaci, bez 0 i bez +48), co mnie dziwi, gdyż takie numery mam w książce. Czyli ogólnie mówiąc często jak ktoś do mnie dzwoni, to nie wiem kto, pomimo że mam tą osobę w książce zapisaną z +48. Co z tym zrobić, wszystkie numery w książce z 0 na początku, czy jak? Czasami jednak widzę kto dzwoni, nie wiem od czego to zależy. Sprawa bardzo ważna i dziwna, w takim T610 to obojętnie jak się wpisało numer, zawsze pokazywał poprawnie kto dzwoni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum