Wysłany: 2008-07-16, 13:31 Konfiguracja konta korporacyjnego na Nokii E65
Mam problem z konfiguracją konta korporacyjnego (Lotus Domino) na Nokii E65. W przypadku tego modelu nie można zrobić tego zdalnie jak w Nokii E61 i E61i, trzeba to zrobić poprzez BlackBerry Connect Desktop.
Podłączałem kiedyś konto z Exchange'a i tu szło wszystko według instrukcji z www.businesssoftware.nokia.com/blackberry/ ale klient używa Domino i tu po uruchomieniu programu BlackBerry Connect Desktop nie pyta się o profil, ale każe wybierać nazwę serwera (z listy rozwijalnej) - jeśli klient wybierze serwer, na którym jest BES, to otrzymuje komunikat o braku dostępu, jak wybierze inny, to komunikat o złym serwerze.
Serwer jest w Holandii i nie wiem czy to problemy zabezpieczeń po ich stronie (admin nie wie o co kaman)
Spotkał się ktoś z taką konfiguracją (Domino-BES-E65) ?
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-07-18, 18:50
Ja miałem ostatnio podobny przy aktywacjii Besa ale Microsoft Exchange.
Okazało się że po stronie kojego konta mailowego u admina nie miałem konta Besowego, bo ktoś coś spierdzielił podczas nadawania mi uprawnień.
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum