Wysłany: 2008-12-05, 20:23 kilka pytań odnośnie opcji GSM
Witam!
mam już wreszcie w pełni aktywne BB :)
Chciałem sie Was spytać czy można sobie ustawić taką opcje jak hmm.. chyba to sie "informacje z siecie" czy jakoś podobnie nazywa tj. gdzie jesteśmy -- miasto itp.
i czemu się świeci napis EDGE pod zasięgiem? on się świeci cały czas?
i czy raportem jest "ptaszek" przy wiadomości?
jbc to mam english menu i prosił bym o pomoc w tym języku ;)
a można zmienić dźwięk smsa?
_________________ 8100 OS 4.5.0.99
+
2GB patriot
Ostatnio zmieniony przez luk-asz 2008-12-05, 21:47, w całości zmieniany 1 raz
aha. wielkie dzięki a wiesz może jak ustawić żeby pokazywał miejscowość w której się jest?
i niezależnie od tego co jest napisane edge/gsm.gprs płace normalnie?
a wiesz może jak ustawić żeby pokazywał miejscowość w której się jest?
Ja wiem, ale nie polecam, bo działa to na zasadzie, że co kilka sekund przychodzi do Ciebie wiadomość z nazwą stacji. Do kazej wiadomości odtwarza dźwięk/wibrację jak do zwykłego SMSa..
...je sli chodzi o informacje sieciowe to wiem że kiedyś (na Nokii) tworzyłem nowy kanał z liczba 00 (nie pamiętam ile było zer, ale chyba dwa). Nie wiem czy taka opcja jak informacje sieciowe działaja w Orange i Plusie, w Erze napewno.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
W opcjach zaawansowanych, w informacjach sieciowych ustawiasz kanał 50, ale tak, jak poprzednik wspomniał, dostajesz co "chwila" smsa, a nie tak, jak np. w nokiach, gdzie cały czas masz na wyświetlaczu tę informację.
nic sie oczywiście nie stało :) znowu BB mnie zauroczyło :) dzięki GSM - wcześniej mialem simlock i nie moglem z tego kozystac i troche mnie rozczarowalo (słaba java itp) ale teraz zdecydowanie poprawia mi chumor. :)
A wie ktoś czy da się przypisać dźwięk do smsów inny niż ten oryginalny?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum