BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-11-18, 20:14 Karty microSD kompatybilne z BlackBerry
Poszukałem w sieci i zrobiłem takie małe zestawienie. Jeżeli używasz karty innego producenta niż wymienione niżej, daj znać na priva (podając pojemność karty, producenta i model) a ja umieszczę uaktualnienie (oczywiście umieszczając info od kogo pochodzi cynk :))
Ogólne dane orientacyjne, według informacji z forum zagranicznego:
BlackBerry Device Software 4.2.0 Up to 2GB
BlackBerry Device Software 4.2.1 Up to 4GB
BlackBerry Device Software 4.2.2 Up to 4GB
BlackBerry Device Software 4.3.0 Up to 8GB
Kolega z roku ma sandiska 4 gb, zobacze w poniedziałek, czy działa na perełce, a później przywróce sobie system 4.2.0 i sprawdze czy nie będzie kompatybilny z kartą.
Witam, jestem tu nowy, ale dorzucę swoje 3 grosze. Wczoraj uruchomiłem BB 8310 i włożyłem do aparatu kartę 4 GB SDHC SanDisk (wcześniej używałem jej na HTC TyTN) i działa bez problemu. Nie wiem jaką mam wersję softu na BB, ale zakładam, że od operatora przyszła w miarę świeża :)
EDIT:
--------------------
Wersja softu głównego jest 4.2, a poszczególnych aplikacji 4.2.2.
Skoro obsługuje karty micro SDHC to prawdopodobnie da radę z kartami do 32 GB.
Polecam wszystkim karty Sandisk Premier, obecnie zdecydowane najlepsze na rynku.
Odczyt 10MB/s i zapis 9MB/s , karta opracowana w technologii Ultra sandiska.
Wyraźnie widać że karta jest szybsza od kingstona czy good ram, zwłaszcza przy zapisywaniu i przeglądaniu zdjęć...
Ceny nie są wygórowane zapłaciłem 50zł za 2gigówke, 1 giga to 30zł...
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-18, 11:56
konik napisał/a
Troche odkopuje temat ale chiałbym się dowiedzieć czy blackberry 8300 łyknie 4gb?
Myślę podobnie jak @Noko83, zwłaszcza, że w pierwszym poście - w części dot. 8300 - jest link do strony Sandiska i pierwsza od góry jest właśnie karta 4 GB (podano nawet oznaczenia modelu).
pzdr.
Właśnie taką karte (BBSanDisk microSDHC™ 4 GB) zakupiłem do mojego BB.
Muszę przyznać, ze chodzi sprawnie. Jest ok.
Teraz mogę sporo wrzucić muzy i uzywać moja 8820 jako mp3.
Pozdro.
_________________ "Człowiek to nie tylko mięso i kosci, a także trochę wody.
Tę niezwykłą strukturę napędza duch, który po śmierci żyje dalej"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum