BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wyrejestrować terminal?
Autor Wiadomość
pete86 

BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-07-27, 17:54   

no ale moment. to co mowicie jest w pelni logiczne jesli terminal nie byl nigdzie wczesniej zarejestrowany. jednak na forach zagranicznych trabia ze jak byl zarejestrowany to trzeba go wyrejestrowac zanim sie gdzie indziej zarejestruje.

i teraz moje pytanie: czy ktos z sukcesem zarejestrowal u nas w polsce terminal, ktory wczesniej byl zarejestrowany u kogos innego, BEZ WYREJESTROWANIA go uprzednio ?

sorry za trucie dupy w kolko, ale w moim przydadku to ma duze znaczenie, bo bedac jeszcze w usa moge podjac stosowne kroki.

marbb 
Tylko BB od 2004

BlackBerry: Bold
PIN: 25565F6B
Wysłany: 2008-07-27, 22:11   

pete86 napisał/a
sorry za trucie dupy w kolko....

No właśnie. Po co w kółko pisać to samo?? Przeczytaj poprzednie posty. TAK, mi się to udało bez problemu, co opisałem w dwóch poprzednich postach na poprzedniej stronie tego forum :evil:

JoshDog 

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-07-31, 12:03   

Dzien dobry... przede wszystkim:)
Witam serdecznie. Jako nowy chcialem wszystkich powitac:)

Ale do brzegu... Mialem ten sam problem z BB 8800 i siecia Orange. Od dokladnie trzech dni wykonalalem bez mala ok 100 polaczen z roznymi konsultantami BOK - bez komenatrza. Wlacznie z bezposrednia rozmowa, z konsultatntem BB w Kanadzie i O2 w UK, gdzie to moj BB zostal zarejestrowany. Do jakiegolwiek servisu Orange nawet szkoda isc. Nie ma to najmniejszego sensu. Jakiekolwiek zwracanie sie z prosba do danego uslogawcy o zdjecie rejestracji tez jest zbedne. Pomaptyczni angole, odpowiedza albo i nie, co jest naprawde malo istotne w tym przypadku.
Nieprawda jest jakoby nalezalo terminal wyrejestrowac i jest to potwierdzona informacja w rozmowie telefonicznej z BB, ktorzy nie mogli wyjsc wrecz z podziwu jaki to wogole stanowi problem w Polsce. W koncu sami szkolili do tego uslugodawcow :) Jedyne czego wymaga BB to rejestracji takiegoz terminala, jaki by nie byl w odpowiedniej sieci (uslugodawcy). Po nr PIN oni i tak dokladnie wiedza wszystko: kto, gdzie, jak i kiedy wszedl w posiadanie tegoz:)
Rejstrujac terminal, tym samym dana siec potwierdza, ze obsluguje te technologie a abonent posiada wlaczana i aktywna funkcje BIS. Ot cala tajemnica. A opercja trwa dokaldnie 3 s.
Z cudem graniczy trafienie na odpowiedniego czlowieka w Orange, ktory wiedzialby w ogole o co chodzi a dla niektorych BB i Nokia to w zasadzie to samo:)
Ale... jest jeden czlowiek, o nr sluzbowym numer usunięty na prośbę zainteresowanego (by ruli) , ktory na ten temat wie wszystko i jest jedyna osoba kompetentna w przedmiotowym temacie BB i nie tylko.
Chcac zatem zarejestrowac terminal w Orange wystarczy zadzwonic pod nr *800 po czym poprosci z konsultatntem o w. wym nr. Nawet nie podejmujcie dyskusji z kimkolwiek innym to naprawde nie ma sensu a w znaczym stopniu wplywa na pogorszenie zdrowia psychicznego:)
Tylko ten czlowiek czyni cuda!:) Za co sedecznie mu dziekuje.

RBuzz 

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-07-31, 12:08   

To pewnie ten sam któremu udało się u mnie wreszcie odpalić BIS-a, trzeba nam się zrzucić na pomnik albo chociaż browara.
Cieszy mnie że ten mit został obalony. Jeszcze niech da się ściągać locki z 78xx czy 8xxx przez PC i będzie bajka.

pawel2611 

BlackBerry: 7130g
Wysłany: 2008-07-31, 17:44   

Witam
Do Jaras
Czy moglbys mi pomoc zarejestrowac moj 7130g w ORANGE ? Nie wiem czemu ale PW ani MAILA nie moge do Ciebie wyslac wiec podam tu swoje dane
Moj pin to 2046457E

a tel to 515-736-934

Dzieki z gory
Pozdrawiam

Domel 

PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-08-05, 22:48   

Przed chwilą miałem rozmowę z Orange w sprawie przejścia jednego z moich urządzeć z BES/BIS w Erze do Orange BIS.
1.Miły Pan do którego udało mi się przełączyć po kilku minutach tłumaczenia konsultantowi o co come on, powiedział, że na forum BBPolska siedzi jego kolega (Jaras ?) :)
Przynać się któż to :)
2.Okazało się, że aparat przy przejściu między operatorami dezaktywuje się i operator musi go ponownie aktywować u RIMa (tak przynajmniej zostąło mi to wytłumaczone).

lukas 

PIN: 251D3E54
Wysłany: 2008-08-06, 12:18   

Dobrze powiedzieli, Jaras bywa u nas na forum i pomaga w wyżej wymienionej kwestii.

Jaras 

Wysłany: 2008-08-07, 03:15   

pojawia sie i znika :-P

Domel 

Wysłany: 2008-08-07, 10:52   

Jaras napisał/a

Twój kolega na pytanie o bbpolska.org powiedział, że on woli fora fotograficzne, a jego kolega siedzi na tym forum :)
Swoją drogą ja dzwoniłem na hotline ok 23 - co Wy tam robicie o tej porze?! :lol:

Jaras 

Wysłany: 2008-08-07, 12:09   

Domel napisał/a
Jaras napisał/a

Twój kolega na pytanie o bbpolska.org powiedział, że on woli fora fotograficzne, a jego kolega siedzi na tym forum :)
Swoją drogą ja dzwoniłem na hotline ok 23 - co Wy tam robicie o tej porze?! :lol:

Ten kolega lubi pracowac w takich godzinach :-)

Domel 

Wysłany: 2008-08-07, 12:24   

Jaras napisał/a
Domel napisał/a
Jaras napisał/a

Ten kolega lubi pracowac w takich godzinach :-)

Jako klient cieszę się, bo dzięki niemu narzeczonej ustawiłem BB bez większych problemów mimo później pory :lol:

ruli 
Administrator

BlackBerry: 8310
PIN: 206C471B
Wysłany: 2008-08-07, 12:45   

Domel napisał/a
Jako klient cieszę się, bo dzięki niemu narzeczonej ustawiłem BB bez większych problemów mimo później pory :lol:

Ja tam narzeczonej o późnej porze to wole co innego ustawiać niż BB, no ale cóż, co kraj to obyczaj :p

www.zegarludowy.com - jesteś już?

Domel 

Wysłany: 2008-08-07, 12:48   

ruli napisał/a
Domel napisał/a

Ja tam narzeczonej o późnej porze to wole co innego ustawiać niż BB, no ale cóż, co kraj to obyczaj :p

Bez takich ciosów poniżej pasa proszę :-D

pete86 

BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-08-15, 02:46   

hej,
czy jak mi krzyczy na era.bb.pl ze 'pin tego urzadzenia jest juz zarejestrowany' to moge go w erze ponownie podpiac pod swoj abonament?

czytalem na innym topicu ze mozna to zrobic bez wyrejestrowania u pierwotnego opa, tyle ze wtedy rozmawialismy o sytuacji gdzie wyskakiwal jakis inny komunikat (cos o URL miedzy innymi, nie pamietam dokladnie). czy przy komunikacie jaki mi wyskoczyl rowniez moge go ponownie zarejestrowac, czy znaczy to tyle ze tel byl jakis kradziony i jest bezuzyteczny ?

generalnie z ebaya, wiec licze sie ze moze byc refurb, ale dziala wspaniale :)
dzieki
p

Domel 

Wysłany: 2008-08-15, 08:18   

pete86 napisał/a
hej,
czy jak mi krzyczy na era.bb.pl ze 'pin tego urzadzenia jest juz zarejestrowany' to moge go w erze ponownie podpiac pod swoj abonament?

czytalem na innym topicu ze mozna to zrobic bez wyrejestrowania u pierwotnego opa, tyle ze wtedy rozmawialismy o sytuacji gdzie wyskakiwal jakis inny komunikat (cos o URL miedzy innymi, nie pamietam dokladnie). czy przy komunikacie jaki mi wyskoczyl rowniez moge go ponownie zarejestrowac, czy znaczy to tyle ze tel byl jakis kradziony i jest bezuzyteczny ?

generalnie z ebaya, wiec licze sie ze moze byc refurb, ale dziala wspaniale :)
dzieki
p

Nie uswiadczylem takiej sytuacji aczkolwiek moim zdaniem zawsze jak jest problem z zarejestrowaniem urzadzenia u operatora to trzeba dzwonic do tegoz operatora i prosic o zarejestrowanie aparatu Blackberry u nich. Zrobic to moga tylko w dziale ktory si? specjalizuje w blackberry, nie u zwyklego konsultanta.

Odpowiedz do tematu