pete86
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-07-27, 17:54
no ale moment. to co mowicie jest w pelni logiczne jesli terminal nie byl nigdzie wczesniej zarejestrowany. jednak na forach zagranicznych trabia ze jak byl zarejestrowany to trzeba go wyrejestrowac zanim sie gdzie indziej zarejestruje.
i teraz moje pytanie: czy ktos z sukcesem zarejestrowal u nas w polsce terminal, ktory wczesniej byl zarejestrowany u kogos innego, BEZ WYREJESTROWANIA go uprzednio ?
sorry za trucie dupy w kolko, ale w moim przydadku to ma duze znaczenie, bo bedac jeszcze w usa moge podjac stosowne kroki.
No właśnie. Po co w kółko pisać to samo?? Przeczytaj poprzednie posty. TAK, mi się to udało bez problemu, co opisałem w dwóch poprzednich postach na poprzedniej stronie tego forum
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
Dzien dobry... przede wszystkim:)
Witam serdecznie. Jako nowy chcialem wszystkich powitac:)
Ale do brzegu... Mialem ten sam problem z BB 8800 i siecia Orange. Od dokladnie trzech dni wykonalalem bez mala ok 100 polaczen z roznymi konsultantami BOK - bez komenatrza. Wlacznie z bezposrednia rozmowa, z konsultatntem BB w Kanadzie i O2 w UK, gdzie to moj BB zostal zarejestrowany. Do jakiegolwiek servisu Orange nawet szkoda isc. Nie ma to najmniejszego sensu. Jakiekolwiek zwracanie sie z prosba do danego uslogawcy o zdjecie rejestracji tez jest zbedne. Pomaptyczni angole, odpowiedza albo i nie, co jest naprawde malo istotne w tym przypadku.
Nieprawda jest jakoby nalezalo terminal wyrejestrowac i jest to potwierdzona informacja w rozmowie telefonicznej z BB, ktorzy nie mogli wyjsc wrecz z podziwu jaki to wogole stanowi problem w Polsce. W koncu sami szkolili do tego uslugodawcow :) Jedyne czego wymaga BB to rejestracji takiegoz terminala, jaki by nie byl w odpowiedniej sieci (uslugodawcy). Po nr PIN oni i tak dokladnie wiedza wszystko: kto, gdzie, jak i kiedy wszedl w posiadanie tegoz:)
Rejstrujac terminal, tym samym dana siec potwierdza, ze obsluguje te technologie a abonent posiada wlaczana i aktywna funkcje BIS. Ot cala tajemnica. A opercja trwa dokaldnie 3 s.
Z cudem graniczy trafienie na odpowiedniego czlowieka w Orange, ktory wiedzialby w ogole o co chodzi a dla niektorych BB i Nokia to w zasadzie to samo:)
Ale... jest jeden czlowiek, o nr sluzbowym numer usunięty na prośbę zainteresowanego (by ruli) , ktory na ten temat wie wszystko i jest jedyna osoba kompetentna w przedmiotowym temacie BB i nie tylko.
Chcac zatem zarejestrowac terminal w Orange wystarczy zadzwonic pod nr *800 po czym poprosci z konsultatntem o w. wym nr. Nawet nie podejmujcie dyskusji z kimkolwiek innym to naprawde nie ma sensu a w znaczym stopniu wplywa na pogorszenie zdrowia psychicznego:)
Tylko ten czlowiek czyni cuda!:) Za co sedecznie mu dziekuje.
To pewnie ten sam któremu udało się u mnie wreszcie odpalić BIS-a, trzeba nam się zrzucić na pomnik albo chociaż browara.
Cieszy mnie że ten mit został obalony. Jeszcze niech da się ściągać locki z 78xx czy 8xxx przez PC i będzie bajka.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Witam
Do Jaras
Czy moglbys mi pomoc zarejestrowac moj 7130g w ORANGE ? Nie wiem czemu ale PW ani MAILA nie moge do Ciebie wyslac wiec podam tu swoje dane
Moj pin to 2046457E
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-08-05, 22:48
Przed chwilą miałem rozmowę z Orange w sprawie przejścia jednego z moich urządzeć z BES/BIS w Erze do Orange BIS.
1.Miły Pan do którego udało mi się przełączyć po kilku minutach tłumaczenia konsultantowi o co come on, powiedział, że na forum BBPolska siedzi jego kolega (Jaras ?) :)
Przynać się któż to :)
2.Okazało się, że aparat przy przejściu między operatorami dezaktywuje się i operator musi go ponownie aktywować u RIMa (tak przynajmniej zostąło mi to wytłumaczone).
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Wysłany: 2008-08-07, 10:52
Jaras napisał/a
pojawia sie i znika
Twój kolega na pytanie o bbpolska.org powiedział, że on woli fora fotograficzne, a jego kolega siedzi na tym forum :)
Swoją drogą ja dzwoniłem na hotline ok 23 - co Wy tam robicie o tej porze?!
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Twój kolega na pytanie o bbpolska.org powiedział, że on woli fora fotograficzne, a jego kolega siedzi na tym forum :)
Wysłany: 2008-08-07, 12:24
Jaras napisał/a
Domel napisał/a
Jaras napisał/a
pojawia sie i znika
Ten kolega lubi pracowac w takich godzinach
Jako klient cieszę się, bo dzięki niemu narzeczonej ustawiłem BB bez większych problemów mimo później pory
Wysłany: 2008-08-07, 12:48
ruli napisał/a
Domel napisał/a
Jako klient cieszę się, bo dzięki niemu narzeczonej ustawiłem BB bez większych problemów mimo później pory
Ja tam narzeczonej o późnej porze to wole co innego ustawiać niż BB, no ale cóż, co kraj to obyczaj :p
Bez takich ciosów poniżej pasa proszę
pete86
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-08-15, 02:46
hej,
czy jak mi krzyczy na era.bb.pl ze 'pin tego urzadzenia jest juz zarejestrowany' to moge go w erze ponownie podpiac pod swoj abonament?
czytalem na innym topicu ze mozna to zrobic bez wyrejestrowania u pierwotnego opa, tyle ze wtedy rozmawialismy o sytuacji gdzie wyskakiwal jakis inny komunikat (cos o URL miedzy innymi, nie pamietam dokladnie). czy przy komunikacie jaki mi wyskoczyl rowniez moge go ponownie zarejestrowac, czy znaczy to tyle ze tel byl jakis kradziony i jest bezuzyteczny ?
generalnie z ebaya, wiec licze sie ze moze byc refurb, ale dziala wspaniale :)
dzieki
p
Wysłany: 2008-08-15, 08:18
pete86 napisał/a
hej,
czy jak mi krzyczy na era.bb.pl ze 'pin tego urzadzenia jest juz zarejestrowany' to moge go w erze ponownie podpiac pod swoj abonament?
czytalem na innym topicu ze mozna to zrobic bez wyrejestrowania u pierwotnego opa, tyle ze wtedy rozmawialismy o sytuacji gdzie wyskakiwal jakis inny komunikat (cos o URL miedzy innymi, nie pamietam dokladnie). czy przy komunikacie jaki mi wyskoczyl rowniez moge go ponownie zarejestrowac, czy znaczy to tyle ze tel byl jakis kradziony i jest bezuzyteczny ?
generalnie z ebaya, wiec licze sie ze moze byc refurb, ale dziala wspaniale :)
dzieki
p
Nie uswiadczylem takiej sytuacji aczkolwiek moim zdaniem zawsze jak jest problem z zarejestrowaniem urzadzenia u operatora to trzeba dzwonic do tegoz operatora i prosic o zarejestrowanie aparatu Blackberry u nich. Zrobic to moga tylko w dziale ktory si? specjalizuje w blackberry, nie u zwyklego konsultanta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum