BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-29, 07:33 Jak wgrać skórkę (themes) do telefonu Blackberry
Zainspirowany postem ruliego postanowiłem zacytować jego poradę udzieloną nowemu użytkownikowi i podpiąć dla przyszłych forumowiczów w FAQ.
"Skórki instalujesz tak jak zwykłe aplikacje (muszą mieć też takie rozszerzenia).
Po instalacji wchodzisz w "opcje" - "kompozycje" - i tam powinieneś mieć skórkę, którą zainstalowałeś.
Oczywiście instalacja skórki nie ma żadnego wpływu na język urządzenia (nie znaczy to bynajmniej, że skórka nie będzie Ci krzaczyć na polskich znakach)."
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-09-03, 22:20
Mi sie nie udaje wrzucic themes do BB8800 ani przez DM na Windzie, ani przez BB PocketMac na Mac OS ... na DM wrzuca do listy aplikacji do zainstalowania, ale nie daje samej opcji "zainstaluj" ... a na Mac'u powoduje kernel panic, i resetuje BB ...
Wrzucenie na pamiec BB, tematu jako plik nie pomaga.
Wrzucenie na pamiec BB, tematu jako plik nie pomaga.
Ściągnij program OTA Loader - pobierz skórkę w formie pliku/plików cod oraz pliku jad, wrzuć do pamięci i otwórz z systemu plików jad-a.
Poza tym jeśli skórka nie jest pod 8800, albo jest pod inny OS to choćbyś nie wiem co robił, nie da się zainstalować.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
a mnie sie skorka zainstalowala.. jest na liscie aplikacji w BB.. ale jak wejde w 'kompozycje' to jej tam nie ma i nie wiem jak mam niby ja uaktywnic :(
Niestety tak się dzieje, że skórki, które mi się najbardziej podobają, mają "powykręcaną" polską czcionkę. Wiem, można używać angielskiego menu, ale czy może jest jakiś sposób, żeby polską czcionkę "naprawić"? Chodzi o to, żeby te ogonki nie było 2 linijki nad lub pod literką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum