BlackBerry: 7290
Wysłany: 2007-03-24, 12:00 Jak usunąć z terminala "IT Policy"
ej mam jeszcze pytanko, jest cos zeby usunac haslo z bb?
bo ja do mojego proboje wgrac cos przez application loadera i jest ze musze podac jakies haselko i mam 8 prob :/ juz 6 xP
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2007-03-24, 21:09
dzięks juz czytam xPP a co z tego ze po ingliszu jak ja sie prawie ze biegle posluguje tym jezykiem <lansik> xP
w sumie moge postapic jak hardkorowy chlopaczek i przetlumaczyc, chcialby ktos? :D
edit: sry ze nieposzukalem sobie o haselkach u dziadka gogela ale po 1 na tym forum jeszcze nie bylo takiego problemu wiec sie przydal xP a po 2 musialem wychodzic i niemialem czasu
[shadow=cyan]PoZdRoFfQuA 4all zi00m!!![/shadow]
drugi edicior: yyh niedziala ten bajer na haselko(znaczy sie nie czytalem wszystkiego co tam pisze tylko pobrzerznie zrobilem to co kazali), zlukam jutro bo teraz nie bardzo mam jak ziomki
Wysłany: 2007-03-27, 22:53 Jak usunąć IT Policy(Tłumaczenie)
Odblokowywanie BlackBerry.
Przede wszystkim, to nie jest przewodnik w jaki dalej usunąć simlocka. Jeśli nie możesz używać innej karty SIM to poszukaj gdzie indziej. Jeżeli, jak wielu
innych masz Blackberry, która jest zamknięta przez BES, to znaczy nie możesz
zmienić pewnych ustawień lub zainstalować aplikacji od innych producentów to czytaj dalej.
Zasadniczo problemem jest, że twój Blackberry w jakimś momencie została
połączona z BES(Blackberry Enterprise Server) i ten BES umieścił
restrykcyjną Politykę Bezpieczeństwa (or IT Policy) na twoim urządzeniu. Szybko możesz sprawdzić czy w tym wypadku możesz temu zaradzić przez pójście do Opcji / Bezpieczeństwa na twoim Urządzeniu. Jeżeli widzisz jakieś odniesienia do IT Policy w ogóle, to prawdopodobnie masz blokadę "restrictive IT Policy", która może zostać usunięta.
[...]
Krok 1: Upewnij się, że Blackberry Desktop Manager jest zainstalowany i używa Usługi
Internet Service , a nie Blackberry Enterprise Server. Jeśli nie jesteś pewien to odinstaluj i zacznij od początku.
Jeżeli nie masz CD, to Desktop Managera możesz pobrać z witryny producenta.
Krok 2 Pobierz plik policy.bin i zapisz w twoim
katalogu instalacji Desktop Managera (C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry).
Krok 3 Wyczyść twojego BlackBerry , tworząc kopię zapasową w razie konieczności. Wybierz Options/Security/Wipe
on the Device.
Jeżeli ta opcja jest niedostępna, być może musisz zainstalować najnowszy Soft dla twojego Blackberry - zainstaluj najnowszy Desktop Manger Software, i wtedy soft do telefonu. Podłącz telefon, otwórz desktop Managera, wybierz Application Loader i podążaj za poleceniami.
Krok 4 Zamknij Desktop Managera.
krok 5 Wybierz z MENU START Windowsa polecenie "uruchom... i wpisz
"regedit". W drzewie po lewej stronie strona, znajdź:
HKEY_Current_Users\Software\Research In Motion\BlackBerry\PolicyManager
Kliknij prawym folder Policy Manager i wybierz New/String Value. Nazwij wartość klucza (value ): "Path" . Kliknij go dwukrotnie i wpisz wartość
C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry\policy.bin
Kiedy dokończysz wyżej opisaną procedurę ekran Options/Security nie powinien zawierać
odniesień do IT Policy, powinieneś teraz być w stanie zmienić wszystkie ustawienia (włączając w to zapytania o hasło)i instalować dowolne aplikacje
[color=red][/color] tekst przepisywany na szybkiego więc jeśli są jakieś błędy to prosze wybaczcie ale jestem już zmęczony.
Co do kolegi 'maniekes-a' to radził bym sie najpierw nauczyć polskiego smarkaczu, a dopiero potem chwalić czymś czego nie umiesz, i co to byś nie zrobił (ale nie masz czasu)
a policy.bin skad sie pobiera? tez ze strony producenta? w sumie o tym nie napisano nic.
co do mojego terminala, to nie ma nigdzie napisane niczego o policy w nim, a jednak google aplikacja do poczty nie dziala. to samo dzieje sie z opera. natomiast przegladarka oryginalna smiga swietnie. w sumie to zalezy mi tylko na poczcie i ssh, ale ssh moze jeszcze poczekac.
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-04-17, 17:57
Wyjaśniając to jak najkrócej. Dzięki IT Policy (jednym słowem zasadom bezpieczeństwa) administratorzy BES mogą określić co może Twój terminal :) a zatem co można instalować, jakie są uprawnienia aplikacji itp. a nawet to czy terminal będzie mógł korzystać z kart pamięci czy nie. To tak w skrócie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum