b) ściągamy z sieci najnowszy OS do terminala BlackBerry (oczywiście dedykowany konkretnemu urządzeniu)
http://www.avella.name/bboschecker.php - wyszukiwarka najnowszych wersji OS dla terminali
c) instalujemy na PC OS do terminala
d) kasujemy vendor.xml w ścieżce: C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader
e) podłączamy BlackBerry do PC przez kabel USB
f) uruchamiamy Desktop Managera. Powinien automatycznie rozpoznać, że jest dostępny upgrade OS do terminala.
g) następnie postępujemy zgodnie z instrukcjami na ekranie.
Pamietaj o wykonaniu kopii danych znajdujących się na telefonie, Desktop Manager sam Ci to w odpowiednim momencie zaproponuje jak i również sam odtworzy dane po upgradzie.
edit: w trakcie instalacji po załadowanu nowego systemu i restarcie terminal może się uruchamiać jakieś 10-15 minut, to normalne...
Jedna uwaga, jeżeli masz już terminal BlackBerry bez simlocka, to po aktualizacji OS (nawet od innego operatora) Twoja blackberka nadal będzie bez simlocka, druga uwaga - aktualizacja OS nie zdejmuje simlocka.
A czy po upie OS'a mam szanse stracić j. polski z telefonu? I skąd wziąć najnowszy soft do 8800 jeśli mam simlocka w Orange UK? :/ Chodzi też Orange PL xP
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Spróbuj zainstalować to http://www.bbpolska.org/download.htm?id=421 Jeśli miałeś przed upgradem zainstalowany ten pakiet to musisz jeszcze raz zainstalować. Wszystkie pakiety dodatkowe z językami po upgradzie trzeba instalować jeszcze raz.
No i dupa Bawię sie bawię i "Sorry, you have encountered an unexpected error. Please contact the webmaster." :P Koniec zabawy
_________________ BlackBerry 8700
My black telephonics
Sim lock Off
Ver.4.5.0.18
piaskun
BlackBerry: 8100
Wysłany: 2008-05-19, 18:11
Witam
może to głupie pytanie ale zadam
Czy jeżeli ściągam Desktop Managera 4.3 ze strony BB
a wersja OS to:
BlackBerry Handheld Software v4.2.1.145 (Multilanguage)
Witam!
mam pewien problem z podpunktem h
nie znajduje mi automatycznie nowego oprogramowania dla perły...
wyświetla mi się (po instalacji nowego oprogramowania) zwykłe menu DM.
co mam w takiej sytuacji zrobić?
proszę o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum