skasowałem na 100%, ale zobaczę jeszcze raz
EDIT: znów to samo, vendora nie ma i nie rozpoznaje mi nowej wersji oprogramowania. Może ktoś wie w jakim katalogu ten soft się zainstalował, bo wybrać własnego nie mogłem?
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-23, 05:25
@wojtass -
1. czy na pewno masz OS do właściwego modelu, a nie np. do 8110, 8120 itp.?
2. spróbuj ściągnąć najnowszego DM
3. generalnie ściężką do OS na Windows jest:
C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\xxxxxxx
werus
BlackBerry: 8700c
Wysłany: 2008-05-25, 22:06
a ja mam za to ciekawy problem z samą instalcja OS na PC poniewaz sciagnalem wersje 4.5.0.18 beta do mojego 8700c (bo chialem zeby dzialal mi Opera o czym juz mowilem w innym temacie) i podczas instalacji po wyborze języka coś sie tam robi i wyskakuje komunikat że "system nie został zmodyfikowany Aby dokończyć instalację później ponownie uruchom kreatora" tyle ze oczywisie ponowne uruchomienie nic nie daje POMOCY!!!!!!!!!!
Nie ma to żadnego znaczenia bez problemu możesz upgrejtowac OS za pomocą dowolnej wersji Desktop Menagera
?
W takim wypadku nie wiem dlaczego na XP najnowsza wersja DM nie wykryła mojego 7290, dopiero po uruchomieniu wersji 4.2 (i niższe)urządzenie zostało wykryte.
Porhinio, mam pytanie dot. punktu d instrukcji.
Mam BB 8700g z simlockiem na Erę.
Który zatem OS powinienem ściągnąć w celu upgrade OS?
Dodam, że u mnie parametry to:
Platforma: 2.0.0.143
Wersja aplikacji: 4.1.0.351
Na stronie z softami nie znalazłem dedykowanego pod Erę.
Soft nie ma nic wspólnego z siecią. Instaluj najnowszy. Tylko trzeba wykasować vendor.xml żeby właśnie software dedykowany do innej sieci zainstalował się na twoim terminalu.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Tak, ale pisałem że mam simlocka na Erę, i budzi to moje wątpliwości
co do punktu d instrukcji, gdyż jest tam jasno opisany przypadek co do
urządzeń bez simlocka, nie wiem ja zatem w mojej sytuacji.
Wysłany: 2008-07-19, 06:29
twoface napisał/a
Tylko trzeba wykasować vendor.xml żeby właśnie software dedykowany do innej sieci zainstalował się na twoim terminalu.
@hubros - Tak jak napisał twoface, Do telefonu z simlockiem Ery możesz instalować OS od dowolnego operatora, pod warunkiem wykasowania pliku vendor.xml (z podanej w pierwszym poście ścieżki), "oszukujemy" w ten sposób Desktop Managera. Stosując się do poradnika spokojnie zainstalujesz każdą z podanych w poniższym wątku wersji, nawet betę 4.5:
http://www.bbpolska.org/o...8700-vt1640.htm
A propo Ery, tu masz wątek z odnośnikiem do ich strony z OSami:
http://www.bbpolska.org/firmware-era-vt198.htm
niestety czas u nich zatrzymał się (w przypadku 8700) na wersji którą już masz.
Zainstalowałem DM, skasowałem plik vendor, ściągnąłem OS z linka który dot. podobnego tematu z rapidshare, plik jest o nazwie: 8742.7z
Czy można wiedzieć jak mam OS wrzucić do DM?
Tego wątku nie znalazłem na forum
po podłączeniu telefonu do kompa automatycznie powinien wykryć aktualizację, a jeżeli tego nie robi odpalasz z DM aplication loadera - wszystko jest na forum ...
Wysłany: 2008-07-19, 14:55
hubros napisał/a
Zainstalowałem DM, skasowałem plik vendor, ściągnąłem OS
Trzymaj się kolejności z instrukcji. Instalujesz DM, instalujesz OS do BB na komputerze (nie uruchamiaj automatycznie DM), kasujesz vendor.xml, odpalasz DM, powinien automatycznie wykryć obecność nowego OSa do zainstalowania. I tyle...
A plik OS o którym już pisałem gdzie ma się znaleźć na kompie?
Chodzi mi o to gdzie powinienem wrzucić ten plik?
Pytam, bo on nie jest wykonywalny i nie wiem jaka jego lokalizacja jest docelowa?
Czy mam także rozumieć że muszę jeszcze raz zainstalować DM, i postąpić wg twojej kolejności w opisie prohinio?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum