Beauborg
BlackBerry: 8820
Wysłany: 2008-08-30, 18:06 Jak sprawdzic czy BB nie byl kradziony?
Witam, kupilem wczoraj na Allegro BB 8800 - cena byla swietna, ale teraz zaczynam sie tym martwic. Z opisu wynika, ze gosc "znalazl go w metrze w Niemczech"
Czy ktos moglby poradzic, jak sprawdzic czy urzadzenie nie zostalo skradzione?
Nawet jeżeli naprawdę go znalazł, a nie oddał właścicielowi to już jest kradzież, a dokładnie "bezprawne przywłaszczenie sobie".
Po karcie SIM łatwo do właściciela dotrzeć. Blackberry bez SIM w metrze od tak nie leżą.
Mam nadzieje, że rozwiałem Twoje wątpliwości :)
Teraz powinieneś zadać pytanie: "Jak sprawdzić czy BB został zarejestrowany jako kradziony?"
_________________ BB 8800
4.5.0.52
Beauborg
BlackBerry: 8820
Wysłany: 2008-08-30, 21:47
Wlasnie o to chcialem zapytac - choc moze sie nieprecyzyjnie wyrazilem
Jak wiec to moge sprawdzic?
Tak zdobędzie IMEI, trzeba jeszcze sprawdzić, czy nie jest on wpisany na listę kradzionych, jak to już nie wiem, ale i tak opki nie współpracują ze sobą jeżeli chodzi o bazy danych kradzionych telefonów... W najgorszym wypadku były właściciel napisze mejla do RIMu i Ci zdalnie wykasują całkowicie i nie odwracalnie pamięć terminala, ale nie oszukujmy się, mało kto zna tę opcję :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum