BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-04-19, 09:05 Jak ściągnąć simlock z terminala Blackberry
Witam,
ponieważ różne wątki z poradami porozrzucane są na forum postanowiłem zrobić coś w stylu spisu treści podłączonego do generalnego FAQ (poprzedni link z porady umieszczonej w FAQ odnosił się tylko do wątku " BlackBerry seria 8xxx - SIMLOCK"). A zatem:
Też spotkałem się z serwisami, których przedstawiciele twierdzą że potrafią po kablu jednak zapytawszy o cenę usłyszałem 150 zł średnio...po kodzie jest sporo taniej.
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-08, 21:05
Komuś się udało 8707v odblokować od vodafone brytyjskiego? Operator robi problemy?
na ebay od 30$ idzie odblokować dopiero... Testowaliście czy karty magic sim działają z paletkami?
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-06-19, 09:00
Witam, po konsultacji z lukasem zdecydowałem się przestrzec przed korzystaniem z usług oferowanych przez firmę abcgsm.eu:
http://abcgsm.eu/
16 maja br. uiściłem opłatę za kod zdejmujący simlocka z 8300 (T-Mobile DE):
Drogi użytkowniku!
Autoryzacja transakcji 19510-M7 dla ABC GSM na kwotę 112.17 PLN ma wynik POZYTYWNY.
W celu uzyskania szczegółowych danych dotyczących transakcji, dostawy zamówionego towaru lub usługi prosimy o kontakt ze sprzedawcą pod adresem: abcgsm@abcgsm.eu
Dziękujemy za korzystanie z systemu bezpiecznych transakcji internetowych Dotpay.
Po braku reakcji na płatność, potwierdzili jej przyjęcie emailem i od tego czasu kodu jak nie ma tak nie ma. Na moje liczne apele odpowiadają (jeżeli łaskawie przeczytają maila), że nie mogą nic zrobić z powodu jakiejś awarii w USA (?).
Generalnie, mimo, że suma może niezbyt wielka to zawsze szkoda i pozostaje niesmak poczucia bycia oszukanym.
Krótko mówiąc przestrzegam.
Oczywiście jeżeli kod (jakimś cudem) otrzymam dam znać.
[dodano 17.07.2008]
PS. Po dwóch miesiącach czekania, kilku mailach ponaglających (w ostatnim groziłem organami ścigania) dostałem ów nieszczęsny kod, o dziwo działający. Per saldo, od firmy abcgsm.eu trzymać się z daleka.
W abcgsm czekałem na kod 2 miesiące i otrzymałem go dopiero wtedy gdy wystąpiłem o anulowanie zamówienia i zwrot kasy.Nie polecam-wręcz przestrzegam.
A co do serii 8xxx po kablu, to pierwsze słyszę i nie wydaje mi się prawdziwe.
A co do pierwszego postu Porhinio:
Pozycja 3. darmowy unlock serii 5xxx,6xxx,7xxx - model 7130 tylko po kodzie.Telefon ten jest protoplastą 8100.
_________________ BB 8100 soft v4.5.0.69 PL
Profesor Doktor Wiktor Wektor
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-06-24, 20:32
Norfnet, malo wiesz i malo widziales;) wszystkie mozna po kablu nawet te co ida;) 9000 i 9100 tez napewno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum