domadm
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-06-18, 22:47 Jak aktywować BB na Nokii E51
Witam wszystkich forumowiczów i proszę o wyrozumiałość - dziś mój pierwszy dzień styczności z BlackBerry :)
Skuszony możliwością korzystania z BB na mojej Nokii E51 w Orange, aktywowałem usługę, zainstalowałem soft na telefonie i na tym koniec - nie mogę ruszyć dalej.
Wg orange powinienem się teraz zarejestrować na stronce bis.eu.blackberry.com ale niestety nie akceptuje mojego PIN i IMEI które zczytałem z softu na telefonie.
Pewnie coś gdzieś jeszcze trzeba aktywować ale nie mogę nigdzie znaleźć potrzebnych wskazówek.
Proszę o pomoc na tym forum, pewnie będziecie wiedzieć z czym to się je :)
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-06-19, 00:00 ]
update: gdzieś na tym forum wyczytałem, że powinienem dostać z Orange wiadomość o aktywacji usługi - czy to prawda? Bo nic nie dostałem, a w serwisie online jest info że BB jest włączone.
[ Dodano: 2008-06-19, 11:15 ]
dobra, inny soft, nie do E51 pod Orange tylko do E90 dla others poszedł :)
S60_3.1_BlackBerry(8.14.1).SISX
Aldek
Wysłany: 2008-09-19, 11:30
Skorzystałem z twojej rady i zainstalowałem wersję BB o której piszesz na mojej Nokii. Niestety, przy próbie aktywacji wyskakuje info, iż "ta wersja oprogramowania Blackberry nie jest autoryzowana do współpracy z oprogramowaniem ...". Czy spotkałeś się może z takim problemem? jeżeli tak, to jak temu zaradzić?
Jaras, a u mnie na sofcie 210.34.36 chodzi jak ta lala. Mało tego nic nie musiałem dogrywać, bo po wyborze bb w menu wiadomości bbc sam się zainstalował.
Co nie zmienia faktu, że napisanie dłuższej wiadomości na e51 przyprawia mnie o palpitacje serca i drgawki....
domadm
Wysłany: 2008-11-11, 15:29
Kurcze, właśnie sobie zrobiłem update E51 na nowy soft 220.34.37 i nie mogę odpalić BB :/
Natrafiłem na szczęście na własny post sprzed paru miesięcy, próbuję ustawić i kicha.
Jakoś połączenie gprs mi się nie zestawia.
Napiszcie mi dla pewności jakie dane wpisujemy przy aktywacji: takie jak do stronki bis.eu.blackberry.com czy jakieś inne bo nie pamiętam?
A może to już koniec przygody z BB na E51?
[ Dodano: 2008-11-11, 22:35 ]
Pół dnia w plecy, testowanie różnych wersji softu i wszystko na marne.
Nie chcą mojej kasy to nie, ja bez bb jednak mogę żyć - odinstalowałem wszystko, zdeaktywowałem usługę i do widzenia.
Poczekam spokojnie żeby zobaczyć co nokia wymyśli, albo rim przygotuje porządny soft.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum