BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak aktywować BB na Nokii E51
Autor Wiadomość
domadm 

BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-06-18, 22:47   Jak aktywować BB na Nokii E51

Witam wszystkich forumowiczów i proszę o wyrozumiałość - dziś mój pierwszy dzień styczności z BlackBerry :)

Skuszony możliwością korzystania z BB na mojej Nokii E51 w Orange, aktywowałem usługę, zainstalowałem soft na telefonie i na tym koniec - nie mogę ruszyć dalej.
Wg orange powinienem się teraz zarejestrować na stronce bis.eu.blackberry.com ale niestety nie akceptuje mojego PIN i IMEI które zczytałem z softu na telefonie.
Pewnie coś gdzieś jeszcze trzeba aktywować ale nie mogę nigdzie znaleźć potrzebnych wskazówek.

Proszę o pomoc na tym forum, pewnie będziecie wiedzieć z czym to się je :)

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-06-19, 00:00 ]
update: gdzieś na tym forum wyczytałem, że powinienem dostać z Orange wiadomość o aktywacji usługi - czy to prawda? Bo nic nie dostałem, a w serwisie online jest info że BB jest włączone.

[ Dodano: 2008-06-19, 11:15 ]
dobra, inny soft, nie do E51 pod Orange tylko do E90 dla others poszedł :)
S60_3.1_BlackBerry(8.14.1).SISX

Aldek 

Wysłany: 2008-09-19, 11:30   

Skorzystałem z twojej rady i zainstalowałem wersję BB o której piszesz na mojej Nokii. Niestety, przy próbie aktywacji wyskakuje info, iż "ta wersja oprogramowania Blackberry nie jest autoryzowana do współpracy z oprogramowaniem ...". Czy spotkałeś się może z takim problemem? jeżeli tak, to jak temu zaradzić?

pozdr.
Aldek

Jaras 

BlackBerry: Bold
Wysłany: 2008-09-23, 13:33   

Pisalem, juz wczesniej nie robcie upgrade'ow softow w swoich nokiach bo pod nie nie ma na obecna chwile aplikacji BBi nie wiadomo kiedy sie pojawia.

Tutaj jest aplikacja do E51 pod soft v100.34.20
http://www.orange.pl/bina...706/2771693.zip

ruli 
Administrator

BlackBerry: 8310
PIN: 206C471B
Wysłany: 2008-09-23, 13:40   

Jaras, a u mnie na sofcie 210.34.36 chodzi jak ta lala. Mało tego nic nie musiałem dogrywać, bo po wyborze bb w menu wiadomości bbc sam się zainstalował.
Co nie zmienia faktu, że napisanie dłuższej wiadomości na e51 przyprawia mnie o palpitacje serca i drgawki....

www.zegarludowy.com - jesteś już?

domadm 

Wysłany: 2008-11-11, 15:29   

Kurcze, właśnie sobie zrobiłem update E51 na nowy soft 220.34.37 i nie mogę odpalić BB :/
Natrafiłem na szczęście na własny post sprzed paru miesięcy, próbuję ustawić i kicha.
Jakoś połączenie gprs mi się nie zestawia.

Napiszcie mi dla pewności jakie dane wpisujemy przy aktywacji: takie jak do stronki bis.eu.blackberry.com czy jakieś inne bo nie pamiętam?

A może to już koniec przygody z BB na E51?

[ Dodano: 2008-11-11, 22:35 ]
Pół dnia w plecy, testowanie różnych wersji softu i wszystko na marne.

Nie chcą mojej kasy to nie, ja bez bb jednak mogę żyć - odinstalowałem wszystko, zdeaktywowałem usługę i do widzenia.

Poczekam spokojnie żeby zobaczyć co nokia wymyśli, albo rim przygotuje porządny soft.

Odpowiedz do tematu