szakalek_
Wysłany: 2007-05-15, 16:36
yyy . Jak to ?
To co jest na górze obudowy ?
Jest tam przycisk i po prawej stronie jest takie jakby szkiełko podczerwone .
Moze to Bluetooth ?
Nie mam pojecia co to .
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-05-16, 07:10
Napewno nie bluetooth, ten jest dopiero w 7290...
a wracając do tej nieszczęsnej podczerwieni, straciłem pewność co do jej nieobecności albowiem w żadnej specyfikacji publikowanej przez RIM (dot. 7230) nie znalazłem najmniejszej wzmianki o "Irdzie", aczkolwiek na jednej ze stron, a mianowicie tutaj:
jest wzmianka, że na górnej krawędzi widzimy port infrared. Myślę jednak, iż jest to raczej pobożne życzenie opisujących ten terminal. Na "zachodnich" stronach poświęconych BB znalazłem informacje, że podczerwień w modelu 7230 jest raczej mitem
porhinio, rozkrecalem ten telefon i 7290. Oba maja podczerwien na plycie glownej - chcesz to zdjecia wrzuce. Podczerwien wmontowana jest, ale jak ja wlaczyc
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2007-06-06, 18:28
tyyy, w moim 7290 tez jest ta taka plytka ciemna od irdy ale oczywiscie jestem taki cfany ze jak go rozkrecalem 50 razy to nigdy nie patrzylem w to miejsce na plytce glownej :PP 51 mi sie niechce wiec wierze ci na slowo
ps: sa tez chyba 7290 bez irdy, bo na wiekszosci fot na gorze ma tylko sluchawke, bez irdacza :P <tak mi sie wydaje>
btw niemialem nigdy zadnego innego b w rece poza moim ale normlanie one maja pod bateria model 7290 i cos? bo moj ma 7290 Ent i moze to jakis bardziej kozacki model :P (cos jak n3510 i 3510i ^^)
edit: ciekawosc wygrala i rozkrecilem :PP na moja niekoszysc jednak nie ma irdy, znaczy sie jest taki bialy prostokat ktory moze moglby pelnic podobna funkcje ale jest on ok 0,5cm obok tej plytki irdowej :P tak wiec myth busted
edit: ciekawosc wygrala i rozkrecilem :PP na moja niekoszysc jednak nie ma irdy, znaczy sie jest taki bialy prostokat ktory moze moglby pelnic podobna funkcje ale jest on ok 0,5cm obok tej plytki irdowej :P tak wiec myth busted
To ja pokaze jak to w moim wyglada :D Wysle zdjecie w poniedzialek :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum