BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-18, 07:56 Internet? PRoszę pomóż
Da rade zrobić coś takiego zeby podłaczyć z komputera na komórke internet? PRzez bluetooth , kabel obojętnie.... Lub moze jest jeszcze jakis inny sposób na darmowy internet?
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-18, 09:48
Co to za tendencja? Zrobiłbyś za darmo technologię żeby wszyscy mieli za darmo internet przez bluetooth? Jak zapłacisz to i będziesz miał :) Jak w życiu.
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-18, 11:45
mar napisał/a
Co to za tendencja? Zrobiłbyś za darmo technologię żeby wszyscy mieli za darmo internet przez bluetooth? Jak zapłacisz to i będziesz miał :) Jak w życiu.
Po pierwsze to nie za darmo! :D bo na kompie niestety trzeba płacić zeb y mięc neta
Chciałem sie tylko zapytać gdyż mój poprzedni telefon nie miał wi fi a internet przez bluetooth chodził :D miałem sony ericssona w950i :D
Kiedyś jak miałem BESa, to chodził mi internet na USB, więc prawdopodobnie ruszyłby też na BT, to tylko medium transmisyjne.
Ale główny problem to BES.
Chyba jedyne wyjście to BlackBerry UNITE jak sie dobrze zainstaluje/skonfguruje to jest internet przez USB, a jak sie odpowiednio zmodyfikuje IT policy z Unit'a to bedzie tez dzialać przez BT jak i tez inne przegladarki - opera, trzeba wcześniej skonfigurować desktop managera aby łączył sie przez BT w device manager ale niestety nie dziala to np. ze sterownikami takimi jak WIDCOMM czy bluesolei(ble...) musza byc sterowniki Microsoftu czyli trzeba miec tez kompatybilny BT adapter.
(u mnnie na laptope dziala na wbudowanym BT toshiba, a na PC z z widcommem niestety nie da sie uaktywnic opcji BT w desktop manager)
(w załączniku skrypt modyfikujacy IT policy Unit'a)
_________________ BB Pearl 8100, 4.5.0.69, SanDisk SDHC 8GB, ERA, Unite
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum