Wysłany: 2008-08-30, 07:04 instalacja aplikacji i skórek na 8800
witam!
Od tygodnia mam nówkę 8800. Zainstalowałem OS 4.5.0.55 PL 2.7.0.68 [OFICJALNY] i Desktop Managera w wersji 4.5. Niestety nie mogę zainstalować w paletce ani żadnych aplikacji, ani tematów. Pojawia się komunikat, że nie ma żadnych aplikacji do instalacji. Czy ktoś z was ma podobny kłopot?
http://www.bbpolska.org/i...od-alx-vt65.htm tutaj znajdziesz informację jak zainstalować aplikację - musisz posiadać plik alx a następnie wyszukać go poprzez desktop menagera
1. Podłączam telefon kablem USB do komputera
2. Uruchamiam Desktop Managera
3. Klikam na "Instalację aplikacji" -> "Dodaj/Usuń aplikację"
4. W okienku pojawia się komunikat: "Nie ma żadnych aplikacji do zainstalowania w Twoim telefonie". Klikam na "Przeglądaj ..."
5. Wybieram jedną z aplikacji / skórek pobranych na dysk komputera. Pojawia się komunikat: "BŁĄD Nie ma aplikacji do zainstalowania." Klikam na "OK" i pojawia się znów okienko z pierwszym komunikatem.
Arc
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-09-03, 19:48
w sumie to mam podobny problem, z tym, że po ręcznym wyszukaniu aplikacji do zainstalowania, instaluje się ona, a potem wyskakuje komunikat, że podpisy cyfrowe się nie zgadzają z .cod, czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie a nie mam teraz podłączonego bb
Wysłany: 2008-09-04, 06:40
gawelek1982 napisał/a
1. Podłączam telefon kablem USB do komputera
2. Uruchamiam Desktop Managera
3. Klikam na Instalację aplikacji -> Dodaj/Usuń aplikację
4. W okienku pojawia się komunikat: Nie ma żadnych aplikacji do zainstalowania w Twoim telefonie. Klikam na Przeglądaj ...
5. Wybieram jedną z aplikacji / skórek pobranych na dysk komputera. Pojawia się komunikat: BŁĄD Nie ma aplikacji do zainstalowania. Klikam na OK i pojawia się znów okienko z pierwszym komunikatem.
Ja mam podobnie, ale tylko z Tematami/skorkami.
w DM nie pokazuje sie nic do zainstalowania po dodaniu skorki, a na Mac'u resetuje mi BB i powoduje kernel panic na kompie.
W pliku alx może być informacja dla jakiejś wersji softu lub innego modelu jest przeznaczona ta aplikacja. Wyedytuj alx w notatniku i przeanalizuj. Albo wklej tutaj.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Arc
Arc
Wysłany: 2008-09-09, 19:49
nie, najzwyczajniejszy xp'ek...
to zobacze z tym 4.3
[ Dodano: 2008-09-09, 22:20 ]
zmieniłem na 4.3 i nadal to samo tylko w innym okienku ;)
[ Dodano: 2008-09-09, 22:25 ]
nie mówcie, ze złe próbowałem wgrać "icy_tower_81.cod", znaczy, że nie do tego modelu co trzeba, bo próbowałem też ten na 83 i też nic, to było tylko dla próby bo już nie wiem co może być nie tak... i akurat screen'a strzeliłem ;) może downgrade os'a?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum