hmm a jak ja potrzebuje tylko po to zeby działał mi messenger i zebym mogl rozmawiac ze znajomymi ktorzy tez maja bb messenger na całym swiecie?! to jest w tym przypadku roznica?..jakas?
aha czyli obojetnie w jakiej sieci wezme czy blackberry bis w orange , czy w erze to moj messenger bedzie działac i kontaktowac sie z innymi znajomymi na całym swiecie ktorzy maja BB????!!!!
aha czyli obojetnie w jakiej sieci wezme czy blackberry bis w orange , czy w erze to moj messenger bedzie działac i kontaktowac sie z innymi znajomymi na całym swiecie ktorzy maja BB????!!!!
Panowie, od niedawna jestem posiadaczem BB 8310 i korzystam w firmie z BESa. Na www.era.blackberry.com dodałem sobie konto prywatne czyli działa przez BISa. Jak ma taryfikowaną obsługę tego BISa? Naliczą automatycznie jakiś abonament, będę płacił za same wysłane-odebrane maile, czy jeszcze inaczej?
Abonament jest jeden, możesz korzystać z BIS lub BES lub obu naraz.
Sytuacja się zmienia kiedy korzystasz z internetu ponieważ przy BES jest bezpłatnie a przy samym BIS płacisz za kb.
W twoim przypadku przy korzystaniu z BES i BIS nie płacisz za internet chyba, że firma nałożyła restrykcje w postaci IT POLICY w której jest zablokowane korzystanie z internetu przez BES ale wątpię że takie coś zrobili to rzadko się stosuje.
O ile mi wiadomo nie zablokowali netu przez BES, ale w dalszym ciągu nie wiem czy będę miał naliczaną opłatę za przesyłanie wiadomości przez BIS. Wiesz jak można to sprawdzić?
O ile mi wiadomo nie zablokowali netu przez BES, ale w dalszym ciągu nie wiem czy będę miał naliczaną opłatę za przesyłanie wiadomości przez BIS. Wiesz jak można to sprawdzić?
Jesli udało Ci sie zarejestrować do panelu BIS i pododawałeś konta to nie płacisz bo masz w ramach BESa udostępnioną usługę BIS.
Za wiadomości emial przy BES i BIS nic nie płacisz jest to wliczone w abonament.
Przy BIS płacisz za przeglądanie stron www na urządzeniu.
Witam serdecznie grono BBForumowiczów.
Przyznam, ze mam od niedawna BIS w erze i trochę się pogubiłem.
Czyli jest tak jak mówi lukas?: w ramach usługi BIS w era za 61 pln brutto - nie płace za wysyłanie i odbieranie wcześniej skonfigurowanej poczty i messenger bb, natomiast płace za korzystanie z internetu (surfowanie po sieci z bb oraz korzystanie np. z gmaila, gtalka i instano)????
Dobrze rozumie, czy tak właśnie jest???
to do przeglądania stron mając tylko BIS'a muszę jeszcze dokupić sobie pakiet blueconnet??? To w sumie jakiś absurd!!!
Proszę o Wasze opinie.
Pozdrawiam.
_________________ "Człowiek to nie tylko mięso i kosci, a także trochę wody.
Tę niezwykłą strukturę napędza duch, który po śmierci żyje dalej"
nie płace za wysyłanie i odbieranie wcześniej skonfigurowanej poczty i messenger bb, natomiast płace za korzystanie z internetu (surfowanie po sieci z bb oraz korzystanie np. z gmaila, gtalka i instano)????
T A K ! Temat wielokrotnie poruszany na forum... Jedynie w Plusie mają wliczony internet w abonament za BIS (tak twierdzą przynajmniej abonenci Plusa)...
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum