Wysłany: 2007-11-01, 12:51 E61 - problem z aktywacją BB
Witam,
Proszę Was o pomoc w kwestii "ręcznej" aktywacji BESa w E61i. Podłączając telefon do kompa i korzystając z aplikacji BB Connect niestety przycisk skonfiguruj urządzenie bezprzewodowe jest nieaktywny więc tak jakby tele był nie rozpoznany. Gdzieś popełniam błąd ale nie wiem gdzie:( Nie widze w ustawieniach programu możliwości zmiany metody podłączenia terminala więc domyślam się że jest to robione z automatu. Jeżeli ktoś wie jak rozwiązać mój problem - bardzo proszę o pomoc.
Jaki serwer poczty? Lotus notes czy microsoft exchange? Czy otwarty jest klient poczty kiedy probujesz aktywowac, powinien być wlaczony?
Czy sciagnales na pewno dobry bbconnect? www.businesssoftware.nokia.com tam wybierasz zakladke blackberry wtedy siec i model telefonu, sciagnij dwa pliki jeden dla odpowiedniego symbiana na twoim telefonie a drugi dla pc.
Oczywiscie musisz zainstalowac nokia pc suite i telefon musi zostac wykryty przez ta aplikaje że jest podlaczony zanim zaczniesz aktywowac.
Jak dalej nie dajesz rady to pisz.
Ps. Sory za brak polskich znakow ale pisze z BB.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
twoface, dzieki za odp.. ja odpisze w punktach bedzie czytelniej :)
- serwer poczty - exchange
- klient otwarty i połączony z siecią po edge
- sciagniete i zainstalowane oba pliki, w wersji 4 - status caly czas - oczekujaca aktualizacja
- pc suite zainstalowane, tele podlaczony
co ciekawe - odpalajac bbconnect w miejscu PIN podaje mi nr z poprzedniego urządzenia (8700) a wydaje mi się że PIN powinien byc nowy.. Cos nadal robie nie tak jak potrzeba :(
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Wygląda tak jak by na karcie nie była odpalona usługa blackberry. Czy jak już zaktywowałeś to na tej karcie działało BB?
---
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
no własnie co najdziwniejsze usługa aktywowana była już dawno temu - na BB8700 chodziło bez żadnych problemów, po przesiadce na e61i zaczęły się schody...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum