Wysłany: 2007-10-19, 16:01
U mnie lipa :/ Kupiłam dual sima którego polecił mi sprzedawca, ale nie chce działać. Czasem widzi obie karty, czasem żadnej.
Może dostałam jakiś wybrakowany egzemplarz. Jak mi coś zadziała to dam znać.
Pozdrawiam
_________________ bb 8100
a to jest mój pin: 2510B5FF
Oj no jakby działało to by sie odezwał, kupiłem za 50 zł, gośc potwierdził że będzie działać, ale jak narazie to nie działa nawet na mojej nokii 3300 więc mu odesłałem i czekam na następny
Jeśli mi sie uda to wam napisze, ba nawet dokumentacje fotograficzną dołącze.
Dzisiaj jeszcze raz spróbowałem, i z radością oznajmiam że dual-sim działa!
Problem w tym tak jak wyżej pisałem że pokazywał się napis 'instert sim card'.
Działa to tak:
Po włączeniu telefonu mam np SIM-1, kiedy wejde do programu do zmiany sima i zmienie na SIM-2, bb pokazuje mi 'brak karty sim', wtedy wystarczy tylko wyłączyc i włączyć telefon(wcisnąć off i włączyć, bez wyjmowania baterii, czyli jakieś 20 sekund), i po włączeniu mamy sim-2. Po prostu przy każdej zmiania sima musimy wyłączyć i włączyć telefon.
Byćmoże jest to spowodowane ustawieniami bb, w końcu w erze mam działający browser, ustawienia mms i blueconnect aplikacje, a w plusie nie.
PS. działa tylko ten który kupiłem za 50 zł z przesyłką, info o nim w postach wyżej.
To jest tylko taka ściema, działa na zasadzie że program sam zmienia sima co np. 5 minut, albo ile mu tam ustawisz.
Na bb w każdym razie i tak to nie zadziała bo trzeba restartować telefon
w motce wycieralem brzegi i tylna klaple papierem sciernym i pilnikiem... jesli upchniesz to na 99% bedzie dzialac..
Nie ma sensu nic wycierac, sam używam Dual SIM wycinanego na palmtopie HTC TyTN, ale nie przekładałem do jerzynki, bo mam w niej SIM locka na Erę.
Trzeba wyciąc mikroprocesory (po linii z naklejki, którą się nakłada na SIMa). Wtedy w każdym fonie mieszczą się 2 SIMy, bo zajmują w zasadzie tyle samo miejsca co jeden zwykły.
Warto wybrac Duala 16 generacji, ponieważ starsze mogą nie działac w 3G (a więc i HSDPA) oraz mogą miec większy pobór energii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum