Wysłany: 2008-04-15, 17:49 dostęp do internetu - kombinacje
Witam!
Jestem użytkownikiem bb8300 już od paru miesięcy.
W zasadzie mam mocna orientację.
ALE.
Nurtuje mnie czy jest jakikolwiek sposób na to , by łączyć się z netem w PLUSGSM po wapie.
Po prostu mam abonament za 100, full minut, których nie mogę wygadać a które są przeliczane na kilobajty z których nie mogę skorzystać.
Po gprs kasują mnie jak za barszcz- czy to przeglądarka czy naviexpert - płacę dodatkowa poza abonamentem.Miałem już wykupywany dodatkowy pakiet na połączenia gprs- ale to i tak bez sensu bo średnio zostaje mi co miesiąc po tym co wygadam około 5 mb na połączenia wap.
Moze by tak jakoś przykombinować by zadziałało połączenie po Wap-ie ?
Wiem , ze muszę zmienić TCP.Ale po zmianie parametrów na te, w/g plus- które powinny uruchomić pobieranie danych po WAP nic nie chce działać- ani net, ani navi.
BlackBerry: 8800
PIN: 2519138D
Wysłany: 2008-04-17, 21:52
hej, mialem podobny problem z moim BB7290 i troszke sie meczylem z ustawieniami TCP w Plusie. Obecnie mam ustawione APN:internet - bez uzytkownika i bez hasla i wszystko dziala. Dodatkowo przy tych ustawieniach nie ciagnie duzo kasy po gprs.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum