Dla nie wtajemniczonych jest to pakiet obsługujący pliki worda powerpointa oraz excela.
Działa tylko na Os serii 4.5
Jest to trochę nowsza wersja od tej, która jest w sofcie 4.5.0.42
Dodatkowo różni się tym iż w tej jest SheetToGo.
Uwaga!! Przed instalacją należy odinstalować tą wersję która sie zainstalowała z softem.
(Opcje->Ustawienia Zaawansowane->Aplikacje)
Po instalacji sam sobie przydziela klucz dla wersji standard taki jak mieliśmy dla poprzedniej wersji.
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-06-21, 12:34
Czy jest opcja zapisywania załączników na BB? U mnie cały czas nie widze czegos takiego, jedynie moge otworzyc załącznik. A chciałbym móc go zapisywać i edytować w DocumentsToGo.
Wysłany: 2008-06-21, 13:43
Nie mam. Otwieram plik worda który był załącznikem do emaila, po otwarciu w menu mam Pomoc, Pobierz informacje, Znajdz, Zaznacz, Opcje, Zmień język, Przełącz aplikacje i Zamknij. Wydaje mi sie że otwiera załącznik domyślna przegladarka w BB, a nie DocumentsToGo.
Ja nie mam ani BIS ani BES więc nie mam jak tego sprawdzić ale myślałem, że DTG domyślnie obsługuje załączniki bo takie chyba było główne jego przeznaczenie.
Jednym z takich niuansów jakie zauważyłem, to że pliki nie muszą być otwierane przez program. Wchodzę na karte pamięci przez multimedia klikam na plik worda i sie otwiera w WordToGo. W poprzednich wersjach chyba tak nie było, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
dziwne bo ja mam soft 4.5.0.42 ale nie mam DTG, ostatnio wrzuciłem przykładowy plik Excela (wszedłem w multimedia, wybrałem ocje EXPLORE) wybrałem ten plik, ale nie otworzyło go. Wyskoczył jakiś błąd.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Documents To Go było w becie 4.5, ale jakiejś wcześniejszej. Jak miałem pearla z bodajże pierwszą stabilną betą 4.5, to DTG już tam było. Po przesiadce na 8800 i zainstalowaniu nowej bety nie miałem już tej aplikacji.
Nie miałem, ale już mam :) Na początku trochę się zdziwiłem, że firewall przeszkadza w otwieraniu plików, ale przypomniałem sobie, że IT Policy ciągle mam na tym terminalu. Po chwili już wszystko grało :)
Nie mam. Otwieram plik worda który był załącznikem do emaila, po otwarciu w menu mam Pomoc, Pobierz informacje, Znajdz, Zaznacz, Opcje, Zmień język, Przełącz aplikacje i Zamknij. Wydaje mi sie że otwiera załącznik domyślna przegladarka w BB, a nie DocumentsToGo.
Wysłany: 2008-06-23, 14:45
No własnie ja ogladalem wczesniej ten filmik i tam jest pokazane ze mozna zapisywac załaczniki oraz przy ich otwarciu jest mozliwosc wyboru czy czy otwierac w DocumnetsToGo czy standardowy edytor.
Czyli narazie to nie jest dostępne dopoki nie bedzie upgradu BES w moim przypadku. To sie będzie upgradowalo u mnie w telefonie czy na serwerze korporacyjnym?
Jeśli miałbym marudzić to przydałby sie jeszcze Pdf To Go, pozatym szkoda że nie można włączać 2ch plików Worda oddzielnie (w końcu mamy system operacyjny).
Otwierając worda 80stronowego z obrazkami program napisał mi Index out 86 <=68 i się zamknoł. Po zapisaniu tego samego pliku w docx zamiast doc otworzył się bez problemu....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum