Wysłany: 2007-12-25, 21:31 Dla niecierpliwych - 4.3(4.5) beta dla Pearl
Wersja testowa oznaczona numerem 4.3.1.14, wydana przez RIM do testowania przez wyznaczone osoby.
Nie jest to oficjalne wydanie, jeśli instalujecie to na własne życzenie!!!
główne błędy bety:
- nie działa aparat
- problemy ze słuchaniem mp3jek przez słuchawki
- pojawiają się tez problemy związane z dodatkowym oprogramowaniem, nie wszystko jest kompatybilne z 4.3
Nie ma jeszcze Documents To Go, który otwiera zapisane na karcie wordy, exela i pdfy, ale w wydaniu styczniowym powinien juz być.
Dla ciekawskich, a napewno paru jest , wrzucam pare fotek.
Wersja softu:
Widok pulpitu w sławetnym układzie L, niektórym nie pasuje, ale ja jestem z niego zadowolony.
Tworzymy nowy folder i przenosimy do niego programiki.
Nowy ciekawy widok Media:
Wchodzimy w zdjęcia, teraz wyświetlają nam się w ciekawszy sposób, możemy tez wybrac czy w kolumnie mamy 2,3 czy 4 miniaturki.
Nagrywamy dźwięki:
Słuchamy muzyki i tu masa ciekawostek, sortowanie według albumu, artysty itp, i oczywiście okładki się łądnie wyświetlają.
I na koniec(uff), oglądamy sobie video, oczywiście także w full screen...
Miłego oglądactwa.
Ponadto troche zmieniony widok w messages, oraz co bardzo ważne usunięty wreszcie słynny na zagranicznych forach "multitap issue", czyli błędy które pojawiają sie przy szybkim pisaniu maili i smsów. Teraz juz nie będzie nam bb-k pisał uu zamiast i oraz dd zamiast f, wszystko elegancko działa.
Nie zauważyliście tego problemu, to otwórzcie pisanie smsa i szybko wciskajcie jeden guzik.
wciskacie UI a on zamiast pisac ciągle 'iiiiiiiiiiiiiiii' to pisze jakieś uiuiuiuuuuuuiuuuuui.....
Ja zauważyłem ten problem, ale nie posądzałem o to softu, raczej moje niezgrabne łapy :)
Co do tego co nam kolega mrkubix zaprezentował to jednym słowem sie nie mogę doczekać jestem ciekaw jak będzie z językiem w 4.3 w gruncie rzeczy przyzwyczaiłem sie do polskiego :) mój patent na 99% nie będzie działał, chyba że wypuszczą dla 8800 4.3 z pl.
Aż mnie korci żeby tą bete zainstalować ale sie jeszcze wstrzymam :)
elmik, co się przejmujesz, wgranie nowego softu 20 minut, pobawisz sie 1 dzień i downgrade też 20 minut, a wszystkie programy i ustawienia są zapamiętywane przecież
No w sumie też racja :) Tylko ściągnąłem i jak instaluje to mój DM go nie widzi no i na dysku też go nie mogę znaleźć :? Próbowałem kilka razy instalować ale dalej nic.
@mrkubix a jak jest z dzwonieniem, bo z tego co pamiętam to chyba też beta miała jakieś problemy z tym?
No ludzie tam wypisują niestworzone historie, że im sie cochwile psuje, że nie mogą dzwonić i ciągle sie resetuje telefon, u mnie wszsytko działa normalnie bez problemów, tylko aparat nie zapisuje plików i tyle.
A z tą instalacją to nie wiem, masz DM-a 4.3
U mnie wszystko ładnie się zainstalowało, jak przy każdej innej wersji....
Odinstalowałem wszystko związane z bb i zainstalowałem od nowa i ruszyło :) Ale softu nie zainstalowałem na fona, poczekam jeszcze parę dni na oficjalną wersje:) a jeśli odłożą termin wydania, to wtedy sie będę bawił :)
witam, jak wrzuce softa 4.3 to jezyk PL pryśnie? w komisie mowili mi ze nie a nawet jak co do to mi dograja.. da sie tak? =]
Język jest częścią oprogramowania. Jak wgrasz multilanguage, który zawiera język polski to będziesz go miał. A jak nie to nie.
Chyba że program który jakiś z forumowiczów tutaj stworzył tłumaczący soft będzie działał na wersji 4.3. Ale w to wątpię.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Język z 4.2 raczej nie będzie działać na 4.3 gdyż w 4.3 najprawdopodobniej będzie już bardziej rozbudowany os i wgrani pl z 4.2 może grozić uwaleniem telefonu. Ja na pewno nie będę wgrywał.
Po kolejnym zainstalowaniu sobie bety, (bo nie wiadomo kiedy sie werszcie dostaniemy oficjalne wydanie) zauważyłem nowe plusy. Dopracowano wreszcie oglądanie obrazków, przy zoomowaniu nie pojawia się wredna pikseloza, lecz ładna ostra grafika.
Pozatym dołączono też Word to Go do przeglądania i edycji dokumentów wordowskich, również tych zapisanych na karcie pamięci.
Nawet niezły ten WtG, są polskie litery, kolorowe czcionki i inne wordowskie duperele, szkoda tylko że obrazki wyświetlają się malutkie i niezależnie czy ogląda sie dokument w 25% czy w 200% nie zmienia się ich wielkość.
Trochę odkopuję temat, ale ostatnio mnie tak naszło i miałem chwilkę wolnego czasu i zainstalowałem bete. Naprawdę wiele rzeczy o których mówił mrkubix, które zostały poprawione to jednym słowem rewelacja. Przede wszystkim obsługa multimediów no i WordToGo też niezły i radzi sobie dobrze z różnymi plikami. Jeśli chodzi o stabilność bety to miło się zdziwiłem po tym co czytałem na pinstacku, przez parę dni nawet mi się nie zawiesiła ani nie zresetował, jednak czuć że to beta, ale naprawdę się nie mogę doczekać pełnej wersji i mam nadzieje że to już niedługo :)
No kurcze, ja przed każdym kolokwium musze bete instalować, bo kapitalnie radzi sobie z zoomowaniem obrazków, więc już mnie powoli szlak trafia, zwłaszcza po sesji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum