Wysłany: 2008-07-07, 14:10 DeiieeEErrrr 77
Po włączeniu dioda przez chwile świeci sie na czarwono po czym w prostokątnej ramce pojwaia sie komunikat:
DeiieeEErrrr 77
Reset
Reset jest na czarnym tle, jako zaznaczony do wykonani (nie można odznaczyć, nie ma innej opcji), po wciśnięciu enter zapala sie czerwona dioda, ekran przez chwile pozostaje czysty, po minucie, dwóch znów ten sam komunikat.
Podłączany do komputera zawiesza Desktop Menagera; urządzenie jest wykrywane, lecz znika i znów jest wykrywane.
Wysłany: 2008-07-09, 18:33
Walczę od rana ze swoją 'paletką'. Mam kilka pytań dotyczących instalacji nowego OSu.
Czy to normalne, że po podłączeniu BB przez USB komputer co chwila wykrywa podłączenie i odłączenie urządzenia?
BB znika i pojawia się nawet, kiedy wchodzę do Application Loadera, przestaje znikać dopiero w Kreatorze ładowania aplikacji, gdy podaje się hasło do BB. Potem pojawia się komunikat, że Desktop Menagerze nie ma żadnej aplikacji do zainstalowania. I nie wiem, co moge jeszcze zrobić, OS instalowałem już ze 3 razy* , ale jak poinformować o tym DM?
Na moje oko to kabel nie styka, albo jakieś sterowniki się nie doinstalowały.
Wrzuć sterowniki do USB z ShoutBoxa...
Zakładam że po stronie PC nie ma problemu i inne urządzenia USB działają proprawnie.
Jeszcze podaj wersję DM.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Wysłany: 2008-07-11, 12:34
DM, który instaluje 430_b025_multilanguage.exe
Na drugim komputerze, z zupełnie inną wersją XP kabla też innego używałem - to samo.
Sterwoniki rozumiem, że instalują się wraz z DM?
W tej chwili moim głównym problemem jest dlaczego już jak DM wskazać OS do zainstalowania, ponieważ pomimo, że instaluje go przed instalacją DM i po, DM serwuje mi komunikat, że nie ma aplikacji do zainstalowania. Chyba robię coś nie tak, ale co?
W tej chwili moim głównym problemem jest dlaczego już jak DM wskazać OS do zainstalowania, ponieważ pomimo, że instaluje go przed instalacją DM i po, DM serwuje mi komunikat, że nie ma aplikacji do zainstalowania.
Sześć razy to czytałem i nadal nie rozumiem... :(
Przerób raz jeszcze instrukcję instalacji krok po kroku. Szczególnie ważne jest usunięcie pliku vendora...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Wysłany: 2008-07-11, 15:21
To zdanie, które tak bez sensu napisałem powinno brzmieć: W tej chwili moim głównym problemem jest, że kiedy już uda mi się połączyć z urządzeniem, to jak DM wskazać OS do zainstalowania, ponieważ pomimo, że instaluje go przed instalacją DM i po, DM serwuje mi komunikat, że nie ma aplikacji do zainstalowania. Ale to już nieaktualne, faktycznie należało usunąć ten plik vendora.
NO udało się rozpocząć ładowanie i nagle:
Cytat
Nie można ponownie połączyć się z urządzeniem podczas wieloetapowej operacji ładowania.
I znów systemowy sygnał dźwiękowy jak kukułka: połączono/rozłączono.
Dotąd wszystko robiłem zgodnie ze wskazaniami przy wyciągniętej baterii, teraz spróbowałem z włożoną. Po tej części instalacji, której udało mi się dokonać na moim BB zamiast enigmatycznego komunikatu (jak w tytule wątku) pojawia sie na wyświetlaczu:
Cytat
Device Error: 377
Reset
Reset na ciemnym tle jakby opcja wyboru, po wciśnięciu 'entera' ekran przez chwilę jest czysty, zapala się czerwona dioda, komputer sygnalizuje zniknięcie i pojawienie się urządzenia i ponownie ten sam komunikat. Kiedy terminal nie jest podłączony do komputera wszystko tak samo (tylko nie ma kukułki).
Podczas próby zainstalowania oprogramowania wyskakuje ten sam błąd w tym samym miejscu. Wczytanie JVM i oprogramowania systemowego udaje się, potem następuje: Oczekiwanie na zainicjowanie urządzenia, ponowne łączenie z JVM i komunikat jak na wstępie
A próbowałeś zrobić wipe JLCommanderem?
Podłącz telefon pod kompa jak się wyświetla ten error jlcommander powinien go wykryć, jeśli tego nie zrobi to zkomunikuj się najpierw przez dm a wtedy jlcommanderem wipe i wtedy zainstaluj os.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum