Wysłany: 2007-12-11, 21:51 Darmowy unlock Blackberry serii 5xxx 6xxx 7xxx
Blackberry Code Reader Free + few tips
Code Reader support :
71xx Series : 7100g,7100g,7100i,7100r,7100t,7100v,7105t,7130e
72xx Series : 7230, 7250, 7280, 7290,
75xx Series : 7520,
77xx Series : 7730, 7750, 7780,
Unlock BlackBerry 5xxx, 6xxx, 7Xxx
Edit :
Zamieszczam pełną instrukcję usuwania simlocków:
1. Ściągamy tę paczkę: http://rapidshare.com/fil...k_full.rar.html jest to składak plików, które sam wyselekcjonowałem
2. Upewniamy się, że na tym kompie nie były instalowane żadne sterowniki do BB
3. Podłączamy telefon do PC
4. Instalujemy BlackBerryLoggerDriverInstaller.exe
5. Odpalamy PST_BlackBerry.exe
6. Klikamy Get Codes
7. Spisujemy kodzik (ten długi)
8. W telefonie wchodzimy w: Opcje->Ustawienia zaawansowane->Kasta SIM->wpisujemy mepd, a potem mep2
9. Wpisujemy starannie kod i zatwierdzamy enterem.
//Jazux
Na jednym kompie mam błąd debuggera, na innym odpala, ładuje stery i po połączeniu z urządzenie wywala "error 4".
Mam!!!
Wystarczy błędnie 10x wpisać kod odblokowujący, potem urządzenie się wyczyści i pokaże komunikat "enter new password" - wystarczy wtedy podłączyć do kompa, odpalić program i zapisać kod.
Następnie w urządzeniu, po ustawieniu nowego kodu:
Opcje->Zaawansowane->SIM->wpisać MEPD->wybrać NETWORK (powinno być active) i wpisać MEP2->wpisać kod z programu
I gotowe!!!
Najlepiej to robić na PC na którym nigdy nie było zainstalowanego BB, wtedy jest pewność że będą właściwe strerowniki z paczki...
RBuzz,
Hej, mam 7290 mógłbys opisac krok po kroku co potrzeba i jak sciagnac simlocka z tego tel. Mam ten programik ale nie wiem jak zainstalowac drivera. Który to jest ten kod odblokowujący zeby wpisac go 10x zle-
Jak każdy cracker, tak samo i ten programik antywirusy wykrywają jako zło...
Coś za coś.
pumpido - na PW masz moje gg
Co do instrukcji to już precyzuję:
"Mam!!!
Wystarczy błędnie 10x wpisać kod odblokowujący, potem urządzenie się wyczyści i pokaże komunikat "enter new password" - wystarczy wtedy podłączyć do kompa, odpalić program i zapisać kod.
Opcje->Zaawansowane->SIM->wpisać MEPD->wybrać NETWORK (powinno być "active") i wpisać MEP2->wpisać kod z programu
I gotowe!!!"
Ten problem z kodem "Error 4" występuje, gdy telefon jest zablokowany hasłem i nie da się tej blokady zdjąć (ja miałem egzemplarz z lockiem na francuski Orange - ustawienia pozwalały na maks 15 minut limitu zabezpieczeń i nie dało się wyłączyć hasła, nie było takiej opcji) -> Opcje -> Zabezpieczenia -> Ustawienia ogólne -> Hasło
Wystarczy dziesięć razy wpisać byle co, potem urządzenie się wyczyści i pokaże komunikat "enter new password" - wystarczy wtedy podłączyć do kompa, odpalić program i zapisać kod. Podobny efekt można również uzyskać przez -> Opcje -> Zabezpieczenia -> Ustawienia ogólne -> Hasło klik trackwheelem -> Wyczyść pamięć urządzenia, ale nie mam pewności bo nie robiłem tak.
BB podłączać do kompa gdy:
1. Zainstalowane są sterowniki z paczki z któregokolwiek linku powyżej
2. Na ekranie widnieje komunikat "Enter new password" lub "Podaj nowe hasło"
Odpalić program Codes Reader na PC, spisać kod odblokowujący na małą, koniecznie żółtą karteczkę.
Odłączyć BB od PC.
Opcje->Zaawansowane-> Karta SIM->wpisać "mepd"->wybrać "Sieć" (powinno być "Aktywne") -> wpisać "mep2"->po czym wpisać kod z Codes Readera z PC - ten z żółtej karteczki.
I gotowe!!!"
@VaLi To wygląda na jakiś problem ze sterownikiem, spróbuj przeinstalować sterownik.
@RBuzz Sterownik wystarczy tylko ten z paczki? czy normalne stery od bb też są potrzebne?
Stery sa ok bo instalowalem je na 2 roznych kompach i caly czas to samo...
Dodatkowo na jednym z kompow zainstalowalem Desktop Manager 4.2 i wszystko gra....
Ma ktos jakis pomysl jak to zrobic ?????...
Probowalem juz na 1000 sposobow...
Pozdro....
witam
mam pytanko odnosnie tego simlocka
w ogole nie pojawia mi sie na wyswietlaczu (po wpisaniu 10 razu blednego hasla) enter new password - po prostu tel normalnie sie wlacza i zaczyna dzielac
co moze byc tego przyczyna??
z gory dzieki
a i jeszcze pytanie: czy podczas sciagania sima ma byc karta w telefonie czy tez nie??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum