MarcinKce
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-05-17, 20:33
Mam pytanie od niedawna posiadam BB 7290 i mam simlocka na Orange
i mam pytania:
Gdzie mam zainstalować te sterowniki??
Kod generuje się programem o nazwie PST_Blackberry.exe??
MarcinKce
Wysłany: 2008-05-18, 17:55
Ok. Wielkie dzięki
[ Dodano: 2008-05-19, 19:02 ]
I kolejny problem:
Program uruchomiłem u kolegi (co już jest pewnym sukcesem) ale jak nacisnąłem GENERATE CODE (czy coś takiego) to szuka urządzenia i nie potrafi go wyszukać. I czym to może być spowodowane?
i czy trzeba wpisywac 10 razy źle hasło? jak tak to gdzie?
z góry dzięki
No niestety "błędny kod" kurde a tak ładnie "żarło" chyba nici z tego zostało 6 prób ! a jest możliwość żeby program wygenerował zły kod ? mój kod 2045756B.
A może to nie ten kod załączam zrzut programu
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-06-09, 19:47 ]
Witam w tym temacie już chyba nic nie wymyślimy - zamówiłem kartę univerasl SIM zobaczymy czy będzie działać OK.
Dam znać co i jak.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-06-14, 12:01 ]
Karta doszła jak na razie WSZYSTKO DZIAŁA !!!
Po wielu próbach postanowiłem poprosić was o pomoc - nie daje już rady. Mimo faktu, że za pomocą programu i sterowników USB ściągnąłem blokady chyba z 20 terminali to trafił do mnie taki z którym nic nie mogę zrobić. Zacznijmy od tego mam świeży system XP 64bit i nie mogę na nim zainstalować sterowników USB - przy próbie instalacji otrzymuje błąd " Windrivers kernel module error ", a wiec postanowiłem wgrać sterownik na system zwykły xp no i sytuacja wygląda następująco - sterowniki wgrałem, odpalam program i na zmianę otrzymuje error 4 i error6. Error 4 wyskakuje niby w momencie gdy mam hasło terminala włączone - w tym przypadku nic z tego - terminal jest nowy dodam, że nie miał blokady IP ( hasło wyłączone już na starcie ), ale po kilku próbach wgrałem plik blank policy lecz nadal to samo. Odinstalowałem DM, sterowniki potem zainstalowałem ponownie, czyściłem telefon ( wipe ) i nadal to samo albo błąd 4 albo 6. Dodam jeszcze, że to 7100v i soft oczywiście powyżej 4. Jeżeli macie jakieś propozycje - czekam z niecierpliwością
A kto jest autorem tego programu odblokowującego? Czy wie ktoś jak można zdobyć algorytm odblokowujący tego lub innych programów/kalkulatorów ściągających simlocki?
Mam problem z moim 7290. Postepuje wedlug waszych instrukcji ale po pierwsze drivery nie chca sie zainstalowac wyskakuja podczas instalacji jakies bledy a code reader jak probuje go odpalic to wyskakuje blad programu i zamkniecie. Dodam jeszcze ze mam viste 32 bit i moze w tym problem. Generalnie poddaje sie powoli z tymi programami. Ile to moze kosztowac w sklepie ( zdjecie simlocka)?
Udało mi się uruchomić ten code reader i coś sczytał z fona.
jest widoczny bbpin, a w miejscu gdzie powinien być kod odblokowujący jest pusto.
Coś robię źle?
Pomóżcie!!!!
LOCOSP
Wysłany: 2008-08-24, 10:14
Koledzy jestem świerzak ale trochę poczytałem i udało mi się odczytać kod z 7290:
1. ściągnąłem i zainstalowałem descktop managera
2. ściągnąłem policy.bin umieściłem gdzie trzeba wpisałem do rejestru
3. odpaliłem DM i podpiąłem 7290 DM usuną policy
4. odinstalowalem descktop Managera i przeinstalowałem stery z paczki z pierwszego postu odpalam PST code reader i z czytał bez problemu ...
To dla tych którzy jeszcze z tym maja problem
ja mam inny w moim 7290 jak wchodzę w Options> ( nie mam advanced options jak opisujecie, jest po prostu > SIM CARD>
Jak wchodzę tam nie mam możliwości niczego wpisać powiedzcie jak mogę teraz wpisać ten mepd i mep2 czy w RIM'e ma być karta sim czy nie czy maja być włączone usługi czy OFF
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum