no mnie tez nie dalo zdjac sie simlocka z bb 7100V, testowalem na XP SP2 na jednym na ktorym jest pelno sprzetu serwisowego i na drugim z czysta instalka... zawsze to samo tj. Waiting for device
Device Driver Error
End.
Problem z sterownikami usb dołączonymi do codereadera. Trzeba zainstalować inne. np. tz z załącznika. (wcześniej w manadżerze urządzeń trzeba usunąć stare sterowniki).
Po zainstalowaniu BlackBerryLoggerDriverInstaller udało mi się za pomoca coderedaera zczytać kod.
Ale mam kolejny problem.
Wcześniej zgodnie z instrukcjami wpisałem 10 niepoprawny kod. Teraz po wpisaniu mep w opcjach karty sim obok sieci nie pisze mi już "aktywna" tylko "zablokowana". A po wpisaniou mep2 nie wyświetla się już okienko do wpisania kodu. (wcześniej się wyświetlalo). Co z tym zrobić? Jak wprowadzić w takim przypadku kod odblokowujący?
Blackberry 7290
VaLi Gość
Wysłany: 2008-02-18, 23:53
Ja mam wiekszy problem....
Zczytalem wszystkie opcje w programie..
Aleee....
W opcjach karty sim nic nie moge zrobic pokazuje mi ze nieprawidlowa karta sim a zadna nie jest wlozona sim lock ejst z t-mobile..
I co z tym zrobic ????
Wysłany: 2008-03-05, 17:56
Mnie się udało. Bez żadnego problemu. Z dwóch sztuk 7290.
Zdeinstalowałem desktop managera, zainstalowałem sterownik polecany do code readera, podłączyłem terminal, uruchomiłem program... Potem wpisałem kody- wrzuciłem inny sim, aby sprawdzić... Potem powtórka z drugim terminalem...
Trzeba pamiętać o dwóch rzeczach: uważnie czytać komunikaty na ekranie i terminal nie może mieć hasła.
Ja jestem kompletnie zielony w scenie BlackBerry (która wygląda na rozbudowaną w Polsce). Będę miał BB 7290, tylko bez ładowarki, kabla itp, samą komórkę. BB ma simlocka na Vodafone chyba z angli. Co potrzebuje aby ściągnąć simlocka?
Wysłany: 2008-03-25, 17:55
jakubof1 napisał/a
Ja jestem kompletnie zielony w scenie BlackBerry (która wygląda na rozbudowaną w Polsce). Będę miał BB 7290, tylko bez ładowarki, kabla itp, samą komórkę. BB ma simlocka na Vodafone chyba z angli. Co potrzebuje aby ściągnąć simlocka?
1. Przeczytać ten temat
2. Zalockowane Blackberry z naładowaną baterią
3. Kabel USB-miniUSB
A jeśli wchodze w te opcje SIM Card i nie mam nic ? Jest tylko u góry napisane "no valid sim card" ? To znaczy że muszę mieć kartę na którą jest simlock założony ? w moim przypadku o2 ?
Czy komuś udało się ściągnąć tego simlocka czy nie? Narazie jak czytam to są same opisy błędów a jakieś sukcesy?
Witam.
Mi udało się ściągnąć simlock z kilku modeli 7xxx wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją, przed przystąpieniem do ściągania wgrałem te sterowniki do usb:
http://rapidshare.com/fil...erInstaller.exe
po ściągnięciu simlocka ponownie zainstalowałem DM w celu zmiany tych sterowników usb.
A jeśli wchodze w te opcje SIM Card i nie mam nic ? Jest tylko u góry napisane no valid sim card ? To znaczy że muszę mieć kartę na którą jest simlock założony ? w moim przypadku o2 ?
tzn, że na klawiaturze telefonu musisz wpisać mepd i wtedy zobaczysz kilka informacji, następnie wpisujesz mep2 na klawiaturze i wyskakuje ci pole do wpisy kodu odblokowującego po jego wpisaniu jest po simlocku, karta operatora jest nie wymagana.
Chciałbym ściągnąć sobie simlocka, ale najpierw mam kilka pytań:
Jak kupiłem telefon nie pamiętałem hasła do terminalu i wpisałem je 10x źle, urządzenie wyczyścił się całkiem, przez co miałem błąd 507.
Czy jak wpisze 10x źle hasło może się ta sytuacja powtórzyć?
Czy żeby ściągać tego simlocka, trzba mieć wcześniej podany program na PC i sterowniki na PC, ale bez DM?
Po wpisaniu 10 błędnego hasła sytuacja może sie powtórzyć dlatego proponuję zdjać IT policy - info jest w dziale faq.
By ściągnąć simlocka należy wgrać sterowniki i odpalić program o którym mowa wyżej bez włączonego DM. Po ściągnięciu simlocka proponuje wgrać DM na nowo by wgrał dobre sterowniki do USB.
tzn, że na klawiaturze telefonu musisz wpisać mepd i wtedy zobaczysz kilka informacji, następnie wpisujesz mep2 na klawiaturze i wyskakuje ci pole do wpisy kodu odblokowującego po jego wpisaniu jest po simlocku, karta operatora jest nie wymagana.
Pozdrawiam
Niestety nie było takiej możliwości. Z jakąkolwiek kartą nie o2 niestety nie działało. włożyłem o2 wpisałem i już jest bez simlocka. jestem zadowolony :) dziękuję za pomoc
Witam
Własnie udałomi się ściagnąć simlocka z 7290, z ery i podzielę się kilkoma uwagami. Trzeba zainstalować podane wyżej sterowniki usb, tj.:
http://rapidshare.com/fil...erInstaller.exe
Ja najpierw wywaliłem z telefonu IT Policy. Od tego momentu telefon po założeniu hasła i 10 błednych wpisach czyści pamięć, ale nie żąda nowego hasła po uruchomieniu. Domyślnie hasło staje się wyłączone. To może zmylić bo nie jest zgodne z podaną procedurą.
Ale po usunięciu IT Policies nie trzeba czyścć fona i wpisywać 10 błędnych haseł. Tylko hasło musi być nieaktywne i wyłączona sieć.
Żeby usunąć simlocka trzeba uruchomić unlockera i nacisnąć get code, w tym momencie podpiąć normalnie uruchomiony telefon i voila, dostajemy kod odblokowujący.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum