Ładny i stosunkowo prosty programik pod Blackberry.
Obsługuje wszystkie standardowe protokoly - Google Talk, Jabber, etc.
Dziala bezproblemowo - instalacja przez DM. Jest darmowy.
Mozemy w 5 minut podpiac swoje GG pod konto Google Talk badz Jabber.
Link do watku na ten temat znajdziesz tutaj
Moje spostrzezenia jesli chodzi o transportowanie pakietow gg - mozemy pisac zarowno do osob dostepnych jak i do osob ukrytych. Wiadomosci nie sa gubione (nawet gdy jestesmy offline i odczytujemy wiadomosc po czasie jej nadania).
Dzisiaj się tym pobawiłem, bo papla mnie wkurzyła i ją wyrzuciłem.
Musze powiedziec że bardzo fajny programik.
Przede wszystkim w pełni kompatybilny z bb i bardzo atrakcyjny graficznie.
Ustawienie żeby gg działało to niestety mozolny proces conajmniej na 15 minut
Nie można zaimportować listy kontaktów, a każdy kontakt trzeba dodawać w głupi sposób poprzez numerggosoby@gg.chrome.pl, ale osoby które do nas piszą nawet kiedy nie mamy ich na liście pojawiają się więc nie ma takiej sytuacji że ktoś do nas mówi a my nie widzimy....
Dodatkowo nie odkryłem jak w programie zmienic nazwe kontaktu
Sposobem na to jest zainstalowanie GGtalk na kompie i w nim dodanie wszystkich, zmiana nazw, a że wszystko jest zapamiętywane na serwie to odrazu ładnie pojawia się w programie na bb....
No więc podsumowując pełno z tym roboty ale koncowy efekt jes naprawde niezły, mamy funkcjonalne gg na bbku i to bez BIS/BES....
Działa nawet z 4.5 i są efekty dźwiękowe ładne, co też na plus a nie 'brzdęk' tak jak w papli....
Wrzuce fotki, zobaczcie sobie jak to wygląda:
Tylko nie śmiejcie sie że z Infobotem gadam, bo o tej godzinie jeszcze nikogo na gg nie było, więc bota dodałem pierwszego
BlackBerry: 8700c
Wiek: 22 Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 27 Skąd: k. Krakowa
Wysłany: 2008-04-06, 10:04
Dzięki wielkie za ten programik :)
Wreszcie komunikator, który działa w heyah na 8700c ;)
Tylko mam pytanie... Nie wiem czy bateria w moim terminalu nie jest już trochę zużyta.
Jeśli program jest uruchomiony, to po 3 godzinnej rozmowie z średnio 3 osobami bateria z 100% rozładowuje sie do 15%.
Czy ktoś ma podobny problem? Czy ew. wymiana baterii na nową może go rozwiązać?
Na chwile obecną przeczytałem w FAQ na pinstack jak pozbyć się niepotrzebnych aplikacji PTT. Sprawdzę czy to pomoże.
Wysłany: 2008-04-07, 19:35
mrkubix napisał/a
U mnie przy włączonym pół dnia wszystko dobrze, może troche bardziej sie zużywa, ale nie znacząco...
Apropo żeby dodać znajomego z pozimu programu wpisujemy:
Ksywkaznajomego <numerggznajomego@gg.chrome.pl>
Po "@" wpisujemy przyrostek serwera jabbera na ktorym podpinalismy swoje gg, wiec niekoniecznie gg.chrome.pl - ale kazdy kto zrobil przekierowanie gg wie z jakiego serwera korzysta.
BlackBerry: 8700c
Wiek: 22 Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 27 Skąd: k. Krakowa
Wysłany: 2008-04-14, 20:54 Re: kurde...........
m4x napisał/a
kombinuje juz godzine i nie moge odpalic na tym GG, zalogowany na serwer jabbera jestem kontakty mam TYLKO OFFLINE...... i co dalej ?
to moze byc zalezne od serwera i transportu gg na nim zainstalowanego... u mnie dziala z kontem jabberowym na jabster.pl + transport gg z serwera gg.jid.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum